Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2013

Νέο χτύπημα για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυξήσεις ρεκόρ, περίπου 25%, θα δοθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ στους επόμενους λίγους μήνες, μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Πρόκειται για μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, που αφορούν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ΔΕΗ έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στη.........

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά το ύψος των αυξήσεων θα αποφασίσει το ΥΠΕΚΑ μετά από εισήγηση της ΡΑΕ. Αυτές θα εφαρμοσθούν σε τρεις φάσεις, την 1η Ιανουαρίου, την 1η Μαΐου και την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο e-mail που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ στη ΡΑΕ, περιγράφει τους βασικούς εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής και διάθεσης του ρεύματος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως πρόσφατα έκανε γνωστό και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, μελετά τη διεύρυνση των δικαιούχων του φτηνού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο προσφέρει σήμερα έκπτωση 30% – 35% στο ρεύμα που καταναλώνουν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η ΡΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο ένταξης στο ΚΟΤ στις 1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, από 800 που είναι σήμερα

marketBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.