Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Την εξόφληση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου πληρώνει το ΥπΑΑΤ. Διαθέσημα από το Σάββατο 15/12 τα χρήματα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των δικαιούχων του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο 2011) για όσους αγρότες είχαν λάβει προκαταβολή 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα το............

απόγευμα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ώστε να ενημερωθούν, με την αναγραφή του ΑΦΜ τους, για το ακριβές ποσό που τους αναλογεί από τη δεύτερη δόση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από το αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τα ΑΤΜ των Τραπεζών και την Δευτέρα 17.12.2012 από τα καταστήματα των Τραπεζών.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 που δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης με αφορμή την καταβολή και του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών δήλωσε:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους αγρότες, ότι παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών. Τα χρήματα αυτά είναι δικοί μας πόροι. Και η προσπάθεια που καταβάλλουμε έγκειται στο ότι πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες να τα καταφέρουν στο επάγγελμά τους και να τα καταφέρουν στις καλλιέργειές τους.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης των αγροτών, θα καταβάλλουμε και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 1,1 δις ευρώ ».

Αγροτύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.