Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Ανεμοστρόβιλοι θα «χτυπήσουν» το νομό λένε οι κλιματολόγοι

Ο Νομός Μεσσηνίας είναι μεταξύ των εννέα (περιοχών) στον ..............

ελλαδικό χώρο που βρίσκονται στο… κόκκινο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση ανεμοστρόβιλων, σύμφωνα με το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ.

Μάλιστα, το φαινόμενο στις περιοχές αυτές, στις οποίες περιλαμβάνονται Ηλεία, Αχαΐα, Λασίθι, Λάρισα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης στον ελληνικό χώρο, καθώς ευνοείται σε μέγιστο βαθμό από την αύξηση της θερμοκρασίας που σημειώνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνες Ελλήνων κλιματολόγων και μετεωρολόγων, οι υψηλότερες θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον στην επιφάνεια του εδάφους και της θάλασσας προκαλούν τη δημιουργία έως και 300% περισσότερων ραγδαίων θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι, πριν εξασθενήσουν, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες ακόμα και άνω των 250 χλμ. την ώρα.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ στο Λιμάνι της Καλαμάτας με το master Plan που εγκρίθηκε από την Ε.Σ.Α.Λ. και δημοσιεύτηκε χθες στο «Διαύγεια» του ΥΕΝ.
Με το master Plan εγκρίνεται η πρόταση για την κυρίως λιμενολεκάνη και τον προλιμένα, χωρίς τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στον υπήνεμο μώλο, που προτείνεται να ολοκληρωθεί.
Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο μελλοντικά ο προλιμάνας να αξιοποιηθεί για τουριστικό λιμάνι και ναυταθλητικό κέντρο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», όπου δημοσιεύεται ολόκληρη η απόφαση της ΕΣΑΛ, ενώ στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:
● ΖΗΜΙΕΣ στη Μεσσηνία από το χαλάζι. Ιδιαίτερα στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος επλήγησαν ελαιόδενδρα και κατεστράφη ελαιόκαρπος, θερμοκήπια, φυλλώδη λαχανικά και εσπεριδοειδή.
● ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη με τη νέα ΚΑΠ η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κτηνοτροφία, απέσπασε τα εύσημα του υπουργού Αθ. Τσαυτάρη στη συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη.
● ΕΚΘΕΣΗ παραδοσιακών Πελοποννησιακών προϊόντων και γεύσεων από αύριο μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα από την Περιφέρεια.
● ΟΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για τους οδικούς άξονες των Συμβάσεων Παραχώρησης μετά από ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και του Θαν. Πετράκου) με ερωτήματα για όλο το εύρος των συμβάσεων.
● ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ αγρότες στο κατώφλι της Δικαιοσύνης για εικονικά τιμολόγια με στόχο την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ.
● ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με αγωγές καταναλωτών η ΔΕΗ για το χαράτσι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.