Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών. Προ των πυλών ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη [ VIDEO ]

Νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 10μηνο του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 11δισ.€ χρεών προς το Δημόσιο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 54δισ.€.

Μάλιστα τα 7,1δισ.€ από τα νέα χρέη .............

δημιουργήθηκαν από τον Αύγουστο και από τότε που άρχισε από το ΥΠΟΙΚ η αποστολή των πολυεκκαθαριστικών.

Ουσιαστικά πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300€.

Παράλληλα δια του πλέον επίσημου τρόπου, ξεκαθαρίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ανακληθεί η ρύθμιση που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό και αφορά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά και την αντικατάσταση του με ειδικά βοηθήματα με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο κ. Στουρνάρας - ο οποίος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των ατόμων με βαριά αναπηρία - δεσμεύθηκε να τροποποιήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία προβλέπει ότι τα άτομα αυτά δεν εξαιρούνται από τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν οι φοροαπαλλαγές στους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και έως την Πέμπτη θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

null

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.