Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τα τέσσερα χαράτσια του Δεκεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι καθώς τον επόμενο μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και τέλη, που φτάνουν συνολικά τα 5,36 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο «λογαριασμός» του Δεκεμβρίου είναι............

ιδιαίτερα φουσκωμένος, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να εξοφλήσουν την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος, του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει να εισπράξει:

1,11 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι με δόσεις, 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31Δεκεμβρίου 2012, 1,12 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, στόχος που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης, 1,8 δισ. ευρώ από τον ειδικό φόρο που επιβάλλεται στα τσιγάρα, τα ποτά τα καύσιμα και ειδικά από τον ΕΦΚ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης και 231 εκατ. ευρώ από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων και από τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.

MarketBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.