Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Απλήρωτες είναι για τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Από την πλευρά των 40 περίπου γυναικών υποστηρίζεται ότι ο τελευταίος μήνας που πληρώθηκαν ήταν ο Ιούλιος, ενώ ο διαχειριστής της ιδιωτικής εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ», που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του ιδρύματος, Νίκος Νιαβής, με τον οποίο μιλήσαμε χθες, μας είπε ότι έχουν πληρωθεί και για τον Αύγουστο.
Το προσωπικό κάνει λόγο για 6ήμερη και.............

7ωρη εργασία ημερησίως (που πολλές φορές είναι νυχτερινή βάρδια), σε ένα δύσκολο χώρο με μεγάλες απαιτήσεις, καθώς αφορά τη Δημόσια Υγεία, έναντι μισθών που κυμαίνονται στα 680 ευρώ. Σημειώνει δε ότι, λόγω των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία, οι εργαζόμενες έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν χρήματα ούτε για τα μεταφορικά τους.

Η Εταιρεία

Ο κ. Νιαβής από την «AΝΟΔΙΚΗ SERVICES ΕΠΕ» σημειώνει ότι από τον Απρίλη, που η εταιρεία ανέλαβε τον καθαρισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν έχει πληρωθεί καθόλου. Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει, η επιχείρηση, ενώ δεν πληρώνεται από το νοσοκομείο, πρέπει να πληρώσει φόρους, ΙΚΑ, εργαζόμενους κ.λπ. Το ίδιο, λέει ο κ. Νιαβής, συμβαίνει και με τα άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα των οποίων τον καθαρισμό έχει αναλάβει η εταιρεία, που είναι συνολικά γύρω στα 10. Κάνει λόγο για πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γενικώς, εκφράζει την κατανόησή του για το απλήρωτο προσωπικό, και υπολογίζει ότι σύντομα οι εργαζόμενες του Νοσοκομείου Καλαμάτας πρόκειται να πληρωθούν ένα μισθό (του Σεπτεμβρίου, όπως λέει).

Το νοσοκομείο


Από την πλευρά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το διοικητή Γιώργο Μπέζο, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία καθαρισμού δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες της, ωστόσο μας είπε ότι αυτό δεν οφείλεται στο νοσοκομείο, αλλά στο ότι έλειπαν κάποια δικαιολογητικά από το φάκελό της προκειμένου να πληρωθεί. Καταλήγοντας, όμως, ο κ. Μπέζος, σημείωσε ότι το θέμα είναι προς διευθέτηση.

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΛΕΙΠΑΝΕ ΧΑΡΤΙΑ...
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.