Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Απαντήσεις του ΕΟΠΥΥ σε ερωτήματα ασφαλισμένων

Ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου του Οργανισμού, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου με την βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης η κ Μακρή έθεσε .............

μεταξύ άλλων τα θέματα της ανεπάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΟΠΥΥ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, της έλλειψης τηλεφωνικού κέντρου ραντεβού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και πρότεινε να προχωρήσει η ετήσια σύμβαση έξι ιατρών στον ΕΟΠΥΥ Κοζάνης.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σκοπός της νέας διοίκησης είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών που θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά σοβαρών παροχών που στερούνται οι ασφαλισμένοι.

Απαντώντας στα ερωτήματα της κ. Μακρή, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι στους στόχους του ΕΟΠΥΥ είναι και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για την παρακολούθηση της λειτουργίας σε κάθε περιοχή, ενώ προχωρά η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο. Τόνισε ακόμη ότι κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για την μετεγκατάσταση των οποίων ζήτησε και την συνδρομή της κ. Μακρή ώστε οι φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε συνεννόηση με τους διευθυντές των τοπικών ΕΟΠΥΥ για την διευθέτηση του ζητήματος των χώρων, αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα των τηλεφωνικών κρατήσεων για επισκέψεις στους γιατρούς στα κατά τόπους γραφεία, ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο χωρίς χρέωση για τα ραντεβού ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί η λειτουργία των γραμμών με χρέωση γιατί δεν μπορεί να γίνει άμεσα η κατάργηση τους καθώς υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις λόγω των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης γιατρών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για προσλήψεις.

Στο ερώτημα σχετικά με την υπολειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου λόγω παλαιότητας μηχανημάτων και την ανεπάρκεια αντιδραστηρίων στο παράρτημα Κοζάνης απάντησε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για την αντικατάσταση των μηχανημάτων και ότι τα αντιδραστήρια δίνονται ανάλογα με τις αιτήσεις και απαιτήσεις ανά κωδικό.

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς του αναλυτή μικροβιολογικού εργαστηρίου από την Πτολεμαΐδα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι αυτό συμβαίνει λόγω της μη ύπαρξης βιοχημικού αναλυτή που είναι απαραίτητος για την ολοκληρωμένη ανάλυση εξετάσεων αίματος. Οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιούνται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας το οποίο όπως τόνισε είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους καθώς είναι εξοπλισμένο αλλά και στελεχωμένο με προσωπικό.

Σχετικά με το πρόβλημα των ΚΕΠΑ και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι υπάγονται στο τμήμα αναπηρίας του ΙΚΑ και ότι ο ίδιος με πρωτοβουλία του θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η βουλευτής μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τα παράπονα των νεφροπαθών, αλλά και καρκινοπαθών για τα απλήρωτες μετακινήσεις και τα ποσά τα οποία δεν επαρκούν και αδυνατούν να πληρώσουν. Ο κ. Παπαγεωγόπουλος είπε ότι με τον νέο κανονισμό τα έξοδα αυτά δικαιολογούνται μέχρι ενός ποσού χωρίς αναδρομική ισχύ καθώς η τρόικα απαίτησε την περικοπή τους και τόνισε ότι θα μπορούν με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών να διεκδικούν το επιπλέον ποσό από αρμόδια επιτροπή.

Σε ερώτηση της κ. Μακρή για το θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ στην Φλώρινα που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πτολεμαΐδα λόγω της αδυναμίας του ΚΕΠΑ Πτολεμαΐδας να αποστέλλει γιατρό, ο κ. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι το θέμα έχει διευθετηθεί και ότι οι δικαιούχοι της ΔΕΗ τόσο ασφαλισμένοι όσο και συνταξιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται από το υγειονομικό που στεγάζεται στο πρώην κτίριο της Νομαρχίας, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμένο. Επίσης, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.