Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπελογιάννης ξεσκέπασε την “συμφωνία” των Γκούμα - Καραμπάτου

Πολύ δυναμική και επεισοδιακή με αποχωρήσεις ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης με Πρόεδρο τον Δημήτρη Μανιάτη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η συνεδρίαση άρχισε με την αναφορά από τον Πρόεδρο εκτός ημερησίας διάταξης στο θέμα των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την συμφωνία, όμως που πρέπει να περάσει από το Επιμελητήριο της εγγύησης 60.000€ το χρόνο για το κάθε δρομολόγιο από πόλη της Ευρώπης, κάτι που όπως είπε ο Πρόεδρος έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν οι δήμοι της Μεσσηνίας.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος έφερε στην συζήτηση .........

το πρώτο θέμα που αφορούσε την πρόσληψη ειδικού συμβούλου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά αμισθί όπως είπε, ενέργεια που δεν υποχρεωμένο να έχει την συγκατάθεση του ΑΣΕΠ και προτείνοντας τον Γιώργο Γκούμα γι’ αυτήν την θέση. Ο πρώην Πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος ρώτησε αν αυτό είναι σύννομο μια και οι προσλήψεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θέλουν έγκριση του ΑΣΕΠ για να εισπράξει την απάντηση από τον Πρόεδρο ότι είναι σύννομο και διάβασε επιστολή του δικηγόρου Αθηνών κ. Βαρδαλά για το θέμα αυτό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Μπελογιάννης που ανέφερε, ότι διαφωνεί καταρχήν με την επιλογή του δικηγόρου από την Αθήνα μια και υπάρχουν πολλοί από την Καλαμάτα ικανοί νομικοί που πρέπει να προτιμηθούν, άλλα και κατηγορώντας την διοίκηση ότι με αυτούς τους χειρισμούς συνεχίζετε το καθεστώς Καραμπάτου με το να δίνονται αρκετά χρήματα σε δικηγόρους στην Αθήνα κάτι που είναι άδικο για τους Μεσσήνιους Δικηγόρους. Σε συνέχεια του θέματος αυτού ανέφερε ότι σαν συνδυασμός στις εκλογές προτίμησαν τους Καλαματιανούς δικηγόρους Κ.Μαργέλη και Δ.Τσιφιλιτάκο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κάτι που δυστυχώς είχε ξεχάσει ο Πρόεδρος.
Συνεχίζοντας ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι διαφωνεί με την επιλογή του Γ.Γκούμα γι’ αυτή την θέση που όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν νομίζει να υπάρχει κανείς από το σώμα που να αμφισβητεί την παρουσία του σημερινού πρόεδρου της ΕΤΑΠ στην συνεδρίαση και να παρεμβαίνει για όποιο θέμα θέλει, αλλά και ότι οι δύο θέσεις αυτές είναι για επιστήμονες (οικονομολόγους-νομικούς κ.λ.π) που μπορούν να βοηθήσουν συμβουλεύοντας τον Πρόεδρο στην λειτουργία του Επιμελητηρίου και να πληρώνονται καθώς οι επιστήμονες με πτυχία είναι στο… φουλ της ανεργίας στην χώρα, και μέσα σε αυτούς είναι και πολλοί Μεσσήνιοι.

Επίσης ο Νίκος Μπελογιάννης ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο (εκτός ΑΣΕΠ) θα μπορούσε αν ήθελε να μπει και κάποιος άλλος τι θα γινόταν; Εισπράττοντας την απάντηση από τον Πρόεδρο ότι εμείς” αυτόν προτείναμε” κάτι που συνέχισε ο Γραμματέας Σ. Σαραντέας με το να πει ότι ”έτσι αποκαθιστάται μια αδικία που έγινε από τον νόμο στο πρόσωπο του Γ. Γκούμα” εισπράττοντας αυτήν την φορά την απάντηση από τον Ν.Μπελογιάννη ότι ”δεν φταίει ο νόμος αλλά το «χειρουργείο» που έκανε ο Γ. Καραμπάτος που τώρα τι συμβαίνει; τον έπιασαν οι τύψεις; ή είναι κάποιο νέο «non paper» που έχουν υπογράψει”;

Στην συζήτηση παρενέβη ξανά ο Πρόεδρος εγκαλώντας τον Ν.Μπελογιάννη για τον τόνο της φωνής του όπως είπε χαρακτηριστικά, εισπράττοντας την απάντηση από τον Ν.Μπελογιάννη «Δημήτρη εμένα ο τόνος της φωνής μου είναι έτσι από την πρώτη συνεδρίαση που είμαι εδώ τώρα σε πείραξε, όταν καθόμουν δίπλα σου δεν σε πείραζε πριν γίνεις Πρόεδρος ή σου έχουν γράψει τι μπορώ να λέω και πότε να τα λέω;»

Στην συνέχεια ψηφίστηκε πρόταση του Προέδρου για την ρύθμιση των οφειλών από κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω οικονομικής ασφυξίας με διαφορετική πρόταση από τον Γ. Κωστόπουλο αλλά και από τον Δ. Αδαμόπουλο.
Συνεχίζοντας το σώμα την συνεδρίαση ψηφίστηκε πρόταση του Προέδρου για την συνδρομή των νέων επιχειρήσεων (Ι.Κ.Ε) να είναι 213€ δηλαδή όπως και οι σημερινές Ε.Π.Ε. στο θέμα αυτό υπήρχε διαφορετική πρόταση από τον Δ. Αδαμόπουλο για 80€ και από τον Ν. Μπελογιάννη για 150€.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος θέλησε να περάσει γρήγορα μια και είπε ότι είναι τυπική η διαδικασία τον απολογισμό της προηγούμενης Οικoνομικής Χρήσης 2011, εισπράττοντας την αντίδραση τόσου του Δ. Αδαμόπουλο αλλά και του Ν. Μπελογιάννη.
Τα δύο μέλη του Επιμελητηρίου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στον Πρόεδρο για το τυπικό όπως ανέφερε της ψήφισης του θέματος μια και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Μπελογιάννης «ο απολογισμός αυτός έχει δώσει στην ΕΤΑΠ το υπέρογκο ποσόν των 413.000€ που κανείς δεν ξέρει τι «πάρτι» έγινε… κάτι που είχαν κατηγορήσει τον Γ. Καραμπάτο και σαν συνδυασμός γι αυτό το θέμα μια και έχουν πάει αρκετά χρήματα για την περίφημη «Συμμαχία ενδυνάμωσης της Μεσσηνιακής αγοράς» που είναι κοινό μυστικό γιατί έγινε αυτή η ενέργεια ….

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Γ. Γκούμας ο οποίος ανέφερε ότι ”στην ΕΤΑΠ όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα και να μην κάνει το εισαγγελέα στην τηλεόραση”, φωτογραφίζοντας τον Ν. Μπελογιάννη αλλά κι ότι αυτό που γίνεται είναι ”άνανδρο και συκοφαντία κατά της ΕΤΑΠ και του Γ. Καραμπάτου” εκπλήσσοντας όλους ακόμη και τους αντίπαλους για την μεταστροφή της στάσης του δημόσια υπέρ του Γ. Καραμπάτου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε παρέμβαση για όλα τα θέματα πριν και μάλιστα συμβουλεύοντας τον Πρόεδρο, λες… και τα είχε γράψει ο ίδιος.

Τον λόγο τον πήρε αμέσως ο Ν. Μπελογιάννης απαντώντας στον Γ. Γκούμα ότι δεν νομίζει να υπάρχει κάποιος στην αίθουσα ή έξω να αμφιβάλει για το αν είναι άνδρας… και συνέχισε ότι ”αναλυτικά στοιχεία για την ΕΤΑΠ δεν πήρε ποτέ κανένας και να τα βρει αυτός ο οποίος είναι Πρόεδρος τώρα και να τα δώσει σε όλους διότι μίλησε για τώρα και το μέλλον, το παρελθόν το ξεχάσαμε που τάξαμε προεκλογικά στον κόσμο για το που έχουν πάει τα λεφτά” και εν μέσω σκληρών αντεγκλήσεων κάλεσε τον Γ. Γκούμα (ο οποίος μιλούσε ακόμα και για εκβιασμούς…???) να εξηγήσει στον κόσμο ”για τη μεγάλη κωλοτούμπα που έχει κάνει αλλά και να δώσει την καινούργια συμφωνία στο φώς που έχει κάνει γραπτώς με τον Γ. Καραμπάτο διότι την παλιά μεταξύ Καραμπάτου-Αδαμόπουλου την έχουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Γ. Καραμπάτο να υπεραμυνθεί της Προεδρίας του λέγοντας ότι δεν αποφάσιζε μόνος του και ότι υπήρχε συμβούλιο… απλοποιώντας την ολοκληρωτική του ευθύνη τόσα χρόνια προσπαθώντας να κάνει ”συνένοχους” και άλλους άγνωστο γιατί…. αφού όπως του είπε χαρακτηριστικά και ο Μπελογιάννης ”όλοι στη Μεσσηνία – Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ήξεραν ότι αυτός είναι για όλα διότι νόμιζε ότι ήταν μαγαζί του οι άλλοι όλοι ήταν τυπικά…. όπως ξέρουν ακόμη και οι πέτρες”…
Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Γ. Καραμπάτο να αποχωρήσει από την αίθουσα με κατηγορίες κατά του Ν. Μπελογιάννη κάτι που έκανε και ακολούθησε και ο Γ. Γκούμας μαζί με τον Γ. Καραμπάτο καταγράφοντας μια εικόνα και δύο τους ανεπανάληπτη….!!!
Το θέμα ψηφίστηκε από πλειοψηφία των δύο μεγάλων συνδυασμών φυσικά χωρίς το Ν. Μπελογιάννη, Δ. Αδαμόπουλο και Π. Τζανετέα κάτι που ο πρώτος τους κατηγόρησε ότι το έργο συνεχίζεται….

Στην συνέχεια ήρθε το θέμα της ψήφισης της τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2012 που είχε μερικά επιπλέον έσοδα και πάρα πολύ περισσότερα έξοδα κάτι που ο Πρόεδρος ζήτησε από το σώμα να ψηφιστεί.
Παίρνοντας τον λόγο ο Δ. Αδαμόπουλος ζήτησε διευκρινήσεις για ορισμένα πράγματα αλλά έλειπε ο Γ. Καραμπάτος και από ότι καταλαβαίνετε ήταν δύσκολο να εξηγηθούν…
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Ν. Μπελογιάννης που ανέφερε ότι δεν το ψηφίζει καλώντας τον Πρόεδρο να θυμηθεί ότι από την θέση του απλού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΟ» στην αιθουσα αυτή ότι είχε καταγγείλει και καταψηφίσει όπως και όλος ο συνδυασμός τον προϋπολογισμό αυτόν τον Ιανουάριο όταν τον έφερε για ψήφιση η τότε διοίκηση Αδαμόπουλου και θα πρέπει να εξηγήσει για την κωλοτούμπα που έχει κάνει τώρα όχι μόνο αποδεχόμενος αυτόν , άλλα προτείνοντας και «πανοπροίκι» για να πάρουν κάποιοι….

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε από όλους εκτός του Ν. Μπελογιάννη άλλωστε τουλάχιστον ο Αδαμόπουλος-Τζανετέας όπως και οι σύμβουλοι Καραμπάτου κράτησαν την ίδια στάση που είχαν και τον Ιανουάριο οι άλλοι (ρε παιδιά τι έγινε;) ίσως το δείξει η ιστορία…. που δυστυχώς παίζεται και γράφεται στις πλάτες των απελπισμένων Μεσσήνιων επιχειρηματιών-επαγγελματιών….

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γ.Γκούμας ξαναμπήκε στην αίθουσα στο τελευταίο θέμα αφού είχε προηγουμένως αποχωρήσει πανηγυρικά…. με τον Γ.Καραμπάτο δείχνοντας από ότι φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται μάλλον τον Δ. Μανιάτη.


Morias News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.