Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δεμένος με ελάχιστο φαγητό, Ξέφυγε και γύρισε

Να μπορούσε να μιλήσει ο Μπένι για να μας πει ποιος τον κατάντησε έτσι. Ποιος πήρε ένα υγιέστατο αδέσποτο σκυλί που ήταν κάτω από την φροντίδα της ομάδας μας στα Φιλιατρά και τον έδεσε κάπου για να γυρίσει μετά από έξι μήνες μία σκιά του πρώην εαυτού του! Τι βασανιστήριο πέρασε, πώς ξέφυγε και με τι κουράγιο βρήκε τον δρόμο για να γυρίσει στην πλατεία στα Φιλιατρά;

Ο Μπένι ήταν ένα από τα ήσυχα αδέσποτα που σχεδόν δεν ξέραμε πώς ήταν η φωνή του γιατί δεν ήταν τέτοιο σκυλί. Την τελευταία φόρα που τον είδα ήταν το απόγευμα στις 20 Μαΐου, 2012. Την επόμενη μέρα δεν εμφανίστηκε και αρχίσαμε να τον αναζητούμε. Σαν αρσενικός, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είχε πάει σε κάποιο θηλυκό που ζευγάρωνε. Περιμέναμε, ψάχναμε, περνάγανε η μέρες και πουθενά ο Μπένι. Χάσαμέ κάθε ελπίδα πιστεύοντας ότι κάτι σοβαρό του συνέβη για να χαθεί χωρίς ίχνος.

Φανταστείτε την έκπληξη και τον τρόμο μας όταν, .............

το Σάββατο το απόγευμα που μας πέρασε, γύρισε στην πλατεία και καταλάβαμε ότι αυτό το βασανισμένο ζώο που στεκόταν μπροστά μας ήταν ο Μπένι!!! Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν ένα σκυλί και τον δένουν μόνιμα σε ένα μέρος για όλη του την ζωή. Είναι εμφανές ότι ο Μπένι ήταν δεμένος από το σημάδι γύρο από το λαιμό του. Για πιο λόγο δεν τον τάισαν;

Τι μαρτύριο τράβηξε, να μην μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά του, δεμένος με ελάχιστο φαγητό για έξι μήνες!!! Είναι γεγονός ότι τα σκυλιά είναι γενετικά προγραμματισμένα να ζούνε σε ομάδες. Η φύση τους είναι να ζουν σε πολύπλοκες κοινωνίες όπου, σύμφωνα με τους κανόνες της ομάδας τρώνε, παίζουν και κοιμούνται μαζί. Για ένα σκυλί είναι τυραννία να είναι μόνιμα δεμένο. Προσθέσετε σε αυτό και την έλλειψη τροφής, όπως στην περίπτωση μας εδώ.

Τον πήγα τον Μπένι στον κτηνίατρο για να ήμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει λόγος δλδ κάποια ασθένεια για την κατάσταση του. Μετά από της εξετάσεις το μόνο πρόβλημα του Μπένι είναι η ασιτία και αυτά που προέρχονται από αυτήν- αναιμία, αφυδατώσει, αβιταμίνωση κτλ. Με καλό φαγητό, την σωστή φροντίδα και αγάπη θα γίνει ο όμορφος Μπένι που ήταν και πριν. Θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του.

Τι άλλο να πω, η φωτογραφίες τα λένε όλα! Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα άτομα στην πλατεία των Φιλιατρών που νοιάζονται πραγματικά και που είναι το ‘επίνειο’ των αδέσποτων. Ξέρετε ποιοι ήσαστε.

Κ.Κ.

Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.