Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Οι μαθητές του πρώτου νηπιαγωγείου μαθαίνουν για τα αγροτικά. [ Φωτογραφίες ]

Μια ξεχωριστή μέρα γνώρισαν σήμερα Παρασκευή οι μικροί μαθητές του πρώτου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών αφού το πρόγραμμα θα ασχοληθούν φέτος αρχικά με το πρώτο περιβαλοντικό πρόγραμμα που έχει σαν τίτλο του "ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΑΔΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ" ενω αρεγότερα θα κάνουν και άλλα.
Σήμερα λοιπόν Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη σε ένα περιβόλι του Νίκου και της Νέλλης Στριμπάκου.

Οι μικροί μας φίλοι δεν έμειναν να κοιτάνε απλά, .............

αλλά δούλεψαν. Δούλεψαν πολύ σκληρά! Ράβδισαν τις Ελιές του Νίκου και της Έλλης.

Από το πρωί έστρώσαν τα πανιά και στη συνέχεια ράβδισαν με δέμπλες αλλά και με τα πιο σύγχρονα ραβδιστήρια!
Το μεσημέρι κατάκοποι κάθισαν κάτω από τις ελιές για φαγητό... Μετά το φαγητό τα ...αφεντικά (επειδή ήταν καλοί εργάτες) τους κέρασαν και γλυκό.
Όταν τελείωσαν επισκέφθηκαν τα θερμοκήπια της οικογένειας Στριμπάκου.
Στην αρχή οι μικροί μαθητές είδαν ένα θερμοκήπιο χωρίς φυτά και μετά μπήκαν μέσα στα θερμοκήπια με τα φασόλια και τις ντομάτες.
Επισκέφθηκαν και τα ζωάκια της οικογένειας και όλα ήταν φιλικά μαζί τους εκτός από το αρνάκι που είχε ενα μικρό επεισόδιο με τα παιδιά.

Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα, και μάλιστα προσκλήθηκαν από την Νέλλη και τον Νίκο να δουν πως λιώσουν το παστό. Τόσο η δασκάλα τους όσο και τα παιδιά υποσχέθηκαν να πάνε.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Από το 1o Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στο facebook

1 σχόλιο:

  1. Αξιόλογη η προσπάθεια της δασκάλας. Η επαφή με τη φύση δίνει χαρα και επιδρά ευεργετικά στα παιδιά και όχι μόνο. Ένας Κινέζος σοφός έλεγε άν θέλεις να νιώσεις ευτυχισμένος να ασχολιθείς με τη φύση.
    Πιστεύω ότι θα άξιζε τον κόπο και μιά επίσκεψη σε ελαιουργείο.
    και πάλι συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.