Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Διπλασιάστηκαν σ' ένα χρόνο οι νεόπτωχοι στη Μεσσηνία

Από τη μια πλευρά της ζυγαριάς θα μπει, όποτε μπει, η δόση που εκλιπαρούμε από Γιούρογκρουπ, τρόικα, δανειστές. Από την άλλη, όμως, μπαίνουν καθημερινά άνθρωποι απελπισμένοι. Τις προηγούμενες ημέρες σε ρεπορτάζ του «Θ» αναφέραμε ότι περίπου 900.000 Έλληνες γράφτηκαν ήδη στις λίστες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να λάβουν τυρί, ζυμαρικά και ελαιόλαδο.
Μερικές χιλιάδες από τους παραπάνω ............

αφορούν και τη Μεσσηνία, αφού όπως υπολογίζεται περισσότερα από 4.000 είναι οι δικαιούχοι στο Νομό μας, για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο περιθώριο συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς περιέγραψε με καθαρά λόγια την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όπως τόνισε μόνο ο αριθμός των τριτέκνων που δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει διπλασιαστεί μέσα σ’ ένα χρόνο.

Ο κ. Κορομηλάς είπε ότι για φέτος οι οικογένειες έφτασαν τις 630 περίπου, 100% αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, με το που έγινε γνωστό το μέτρο, σχολίασε ότι δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλέφωνό του για περισσότερες πληροφορίες. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι από την πλευρά του Συλλόγου θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την ταχύτερη διανομή των προϊόντων, διαδικασία που θα αποφασιστεί και στη σημερινή συνάντηση των μελών στο ξενοδοχείο Rex. Παράλληλα, θα γίνει και ενημέρωση για διάφορα οικονομικά θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους, μετά και τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβερνητική τρόικα.

Φορείς υλοποίησης και τελικοί δικαιούχοι
Σύμφωνα με την 22830/5-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660/Β/2011) «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης», ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί σύλλογοι που είτε σιτίζουν είτε φιλοξενούν είτε περιθάλπουν άπορα άτομα, Ιερές Μητροπόλεις για την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου, Σύλλογοι παλιννοστούντων, Σύλλογοι πολυτέκνων αναγνωρισμένων από την Α.Σ.Π.Ε, Σύλλογοι τριτέκνων, Σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών, Σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, χρονίως πασχόντων, ψυχικά πασχόντων κλπ, Σύλλογοι αθίγγανων, Δήμοι , Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.