Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Μητρικός θηλασμός θωρακίζει τις επόμενες γενιές [ VIDEO ]

ΤΗΝ αξία του μητρικού θηλασμού ανέδειξε η πρωτοβουλία της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που μοίρασε ενημερωτικό υλικό για πολλές ώρες στην είσοδο του ιδρύματος παρουσία μάλιστα μαθητριών από τμήματα του Γυμνασίου Κυπαρισσίας που παραβρέθηκαν με την Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάτα Μπαρτζελιώτη καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι δραστήρια.

Για το σκοπό της εκδήλωσης μίλησε η Μαία ............

Σοφία Κουμουνδούρου η οποία τόνισε ότι "κάθε χρόνο η κλινική δίνει το παρών στην Παγκόσμια εκδήλωση του μητρικού θηλασμού επιλέγοντας να βρεθούμε στο νοσοκομείο ώστε να απευθυνθούμε σε όλες τις μητέρες και επομένως στην κοινωνία ώστε να έχουν επαρκή ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό και να στηρίξουμε τις γυναίκες που πρόκειται να θηλάσουν" για να προσθέσει ότι "η ενημέρωση ξεκίνησε από τα μικρά παιδιά με ζωγραφιές ώστε να δείξουμε στα παιδιά ότι η θέση του μωρού δεν είναι σε μια κρύα..κούνια αλλά στην αγκαλιά της μητέρας της" και συνεχίστηκε στις μεγαλύτερες τάξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο με μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο ενημερώθηκαν "μελλοντικές γιαγιάδες ώστε να στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό στις οικογένειες διότι όπως έχει αναφερθεί ο θηλασμός δημιουργεί φαινόμενο ντόμινο στις επόμενες γενιές που θα θηλάσουν".

Σε ερώτησή μας για την υπογεννητικότητα της χώρας μας συμπλήρωσε ότι "μαστίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και παιδείας στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο συνδυάζεται με την οικονομική κρίση κι εμείς με το κίνητρο της ενημέρωσης καθώς ο θηλασμός είναι δωρεάν αλλά και κέρδος για την πολιτεία διότι μέσα από αυτόν θωρακίζουμε τις επόμενες γενιές απέναντι στις αρώστειες οπότε η πρόληψη που δημιουργεί σε ασθένειες και την θνησιμότητα των νεογνών κάνει πιο δυνατό το σύστημα υγείας οπότε το κράτος διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας χωρίς να ξοδεύει ποσά παρά μόνο την ενημέρωση που θεωρείται δεδομένη και επομένως δεν φορτίζεται η πολιτεία από οικονομικά έξοδα και νοσήλεια".

Παρών ήταν και ο Διοικητής τους ιδρύματος κ. Μπόζος ο οποίος μίλησε λιτά για τα οφέλη της πρωτοβουλίας δικαιώνοντας την προσπάθεια για δημιουργική κατανόηση τέτοιων επαφών με τον πολίτη και θα τις στηρίξει με κάθε τρόπο. Παρών να τονίσουμε στο νοσοκομείο ήταν και ο συμπατριώτης μας κ. Κατσίβελας ως επισκέπτης που ως γνωστόν ανέλαβε την 6η ΔΥΠΕ πρόσφατα.



Radio 936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.