Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ταλαιπωρία διαρκείας για τους ασφαλισμένους

Σε 'ναυάγιο' οδηγήθηκαν όλες οι προσπάθειες των τελευταίων 24 ωρών να διακοπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δύο συναντήσεις – η τελευταία το πρωί της Τρίτης – με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των μεγάλων συλλόγων της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ...............

αμετάπειστοι, θεωρώντας ότι το πλάνο αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση κατέβαλε το απόγευμα της Τρίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση με τους προέδρους του ΠΦΣ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και των συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνο Λουράντο και Πειραιά (ΦΣΠ) κ. Κώστα Κούβαρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Συμεών Κεδίκογλου και οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των φαρμακοποιών για εξόφληση παλαιών και νέων χρεών και δεσμεύτηκε να στηρίξει τη θέση τους για επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μην αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

Συνέλευση

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί δεν δέχτηκαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και παρέπεμψαν στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι εμφανίζονται διχασμένοι για το αν πρέπει να συνεχίσουν επ΄ αόριστον ή να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.