Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες»

H 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, δίνει το έναυσμα σε όλους μας, φορείς και πρόσωπα, να εστιάσουμε την προσοχή μας στις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τα δικαιώματα αυτής της ευαίσθητης, αλλά συνάμα ιδιαίτερα δυναμικής και δημιουργικής κοινωνικής ομάδας.

Είναι μια μέρα για να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους, χωρίς κοινωνική προκατάληψη και ρατσισμό, χωρίς οίκτο και κοινωνικό αποκλεισμό.

Μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, οφείλει .............

μέσα από τους θεσμούς και τους φορείς της να θέσει τις βάσεις, ώστε όλοι οι πολίτες, πόσω μάλλον τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να πάρουν τα κατάλληλα εφόδια, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις δεξιότητές τους. Δίνοντας έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, θα επιτευχθεί η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η ολοκλήρωση των προσωπικών στόχων, η κοινωνική συμμετοχή και η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει πάντα την εκτίμηση και το ενδιαφέρον της σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Μέσα από τις κοινωνικές της υπηρεσίες, την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων και τις λοιπές δομές της, φροντίζει για την ισότιμη συμμετοχή, τη μεταφορά στα ειδικά σχολεία, την κατάρτιση, την πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας, στις νέες τεχνολογίες και στην αγορά εργασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κυρίως όμως στέκεται αρωγός σε όσους από αυτούς σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια, υπενθυμίζοντας σε όλους μας, τα αποθέματα θάρρους που έχουμε και εμείς μέσα μας και με τα οποία μπορούμε να νικήσουμε τις αντιξοότητες και να τις μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργίας, αισιοδοξίας και προκοπής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.