Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της διάλυσης. Μετά τις χθεσινές διαγραφές βουλευτών του κόμματος λόγω της καταψήφισης των μνημονιακών μέτρων, σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος θέτει ανοικτά θέμα ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που αποστέλλεται προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ζητά την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Oμάδας του κόμματος προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τίθεται και θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:........

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,

Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα «εξαγόταν» ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη».

Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.