Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σχεδόν τα μισά μέλη απουσίαζαν!
Με οριακή απαρτία διεξήχθη προχθές η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος! Από τα πενήντα μέλη, μόλις και μετά «βίας», συμμετείχαν 26 με 27, ενώ όσο περνούσε η ώρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αριθμός των παρόντων μειωνόταν δραματικά, με συνέπεια στο τέλος να μην έχουν μείνει περισσότερα από 12 μέλη!


Αποκεντρωμένες υπηρεσίες vs λειτουργικής αποσάθρωσης των υπηρεσιών!
Τη βούληση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για .........

αποκεντρωμένες υπηρεσίες στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας επανέλαβε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας. Όπως επεσήμαναν, ωστόσο, μέλη της Επιτροπής, προσωπικό έχει ο Δήμος και επαρκεί, αλλά δε γίνεται ορθολογική κατανομή του στις υπηρεσίες, γι’ αυτό και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του!


Η Τεχνική Υπηρεσία παράγει έργο και αυτό φαίνεται!
Προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας υπάρχουν και, μάλιστα, σοβαρά. Όμως, για να γράφουμε και τα καλά και θετικά, η υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας που, παρά τα όποια προβλήματα, παράγει σημαντικό έργο και αυτό φαίνεται, είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!


Φιλιατρινό «πηγαδάκι»!
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας συζητούσε αρκετά για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος με τα προερχόμενα εκ Φιλιατρών μέλη, Τέλη Καναβό, Νίκο Αντωναρόπουλο και Παναγιώτη Τσαφαρά!
Φιλιατρινός στην καταγωγή και με φιλιατρινή συνείδηση ο δήμαρχος, το έστησαν το φιλιατρινό «πηγαδάκι». Να συμφώνησαν, στην κουβέντα που είχαν, δε νομίζω, αφού στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής εκ Φιλιατρών άφησαν αιχμές και έριξαν βολές και για το Τ.Π. και για τη λειτουργία του Δήμου!

1 σχόλιο:

  1. Στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν υπάρχει κανένας "Περιβαλλοντικός" σύλλογος, ή οποιοσδήποτε σύλλογος με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συγκροτήθηκε επιλεκτικά από συμπολίτευση και αντιπολίτευση παρέα. Τρεις μέρες τους πήρε να συμφωνήσουν για τα μέλη της επιτροπής... μου είχε πει ο κ. Δήμαρχος (εκτός των άλλων ...που δεν τιμούν την επιτροπή).
    Δημοτικοί σύμβουλοι έψαχναν στην πλατεία για να συμπληρώσουν τα 50 μέλη της επιτροπής.

    Ρωτήστε να μάθετε πόσα από τα μέλη της επιτροπής που υπάρχει σήμερα είχαν υποβάλει αιτήσεις ή επιστολές (όπως ορίζει ο νόμος) στο κ. Δήμαρχο για να γίνουν μέλη της επιτροπής;

    Διαβάστε την Αριθμό Πρωτ.: 23489/26-8-2011 αίτηση του “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” στην οποία απάντηση δεν πήραμε φυσικά...

    ---------------
    ΑΙΤΗΣΗ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
    Γαργαλιάνοι 26 Αυγούστου 2011
    Θέμα: Συγκρότηση «Επιτροπής Διαβούλευσης» του Δήμου Τριφυλίας

    ΠΡΟΣ
    Τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλια


    Κύριε Δήμαρχε,

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με την ομόφωνη απόφαση του αριθ. 81/2011 της 23/3/2011 συγκρότησε την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» (άρθρο 76 του Ν. 3852/2010) αποτελούμενη από 50 μέλη.
    Παρακαλώ όπως μας χορηγήσετε τις αιτήσεις ή προτάσεις ή επιστολές που λάβατε στο γραφείο σας από την ημέρα που υπογράψατε την «Γνωστοποίηση- Πρόσκληση» (18-2-2011) μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 23ης Φεβρουαρίου 2011, από όλους τους Συλλόγους, Φορείς ή και ιδιώτες που «ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση σας» για την δημιουργία της «Επιτροπής Διαβούλευσης» του Δήμου Τριφυλίας.

    Για το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

    Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος Πρόεδρος

    ΥΓ: Παρακαλώ θερμά να απαντήσετε στο Νόμιμο αίτημά μας εντός του χρόνου που προβλέπει ο Νόμος.
    --------------------------

    Παρατηρήστε παρακαλώ ότι η “Γνωστοποίηση-Πρόσκληση” υπεγράφη από τον κ. Κόλλια στις 18/2/2011 με καταληκτική ημερομηνία 5 ημέρες αργότερα 23/2/2011. Δηλαδή τις 5 αυτές ημέρες έτρεξαν τα μέλη της επιτροπής και υπέβαλαν αιτήσεις!!!
    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κανέναν κ. Δήμαρχε. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε την δυνατότητα να υποτιμάτε την νοημοσύνη των ΕΝΕΡΓΩΝ πολιτών; Δεν την έχετε κ. Δήμαρχε. Καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν θέλατε σε καμία περίπτωση τον “Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων” στην επιτροπή.

    Είμαστε ο μοναδικός φορέας της Τριφυλίας που έκανε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή με αποκαλύψεις και δημόσιες ενυπόγραφες καταγγελίες.
    Είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος που κατήγγειλε τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων για παροχή νερού στους 8000 δημότες ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ.
    Ας μάθουν οι αναγνώστες σας ότι εμείς κάναμε την καταγγελία στην Εισαγγελία η οποία έκρινε ότι η δίωξη πρέπει να είναι ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ...όπως και έγινε. (η δίκη του θα γίνει στους Γαργαλιάνους στις 13/2/2013).

    Δεν αντέχετε στην κριτική των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Κόλλια και έτσι φτιάξατε μια “ακίνδυνη” Επιτροπή Διαβούλευσης... στην οποίαν τονίζω ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο μας.
    Ξέρατε πολύ καλά κ. Δήμαρχε ότι ήταν αδύνατον το “καλούπωμα” μας και γι' αυτό δεν μας θέλατε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας.

    Ο αγώνας μας συνεχίζεται αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

    Τέλος σας θυμίζω ότι έχετε μέχρι το τέλος του μηνός για να κάνετε όσα έπρεπε να έχουν γίνει ...πριν χρόνια για το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων. Διαφορετικά, θα πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος τα 136.000 ευρώ που πληρώθηκαν για την περιβόητη μελέτη του Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ.;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;
    ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ.. Ποια συμφέροντα δεν το θέλουν; Τα ίδια όπως τότε;...

    Μπορεί να απαντήσει κάποιος; Δυστυχώς, η μόνιμη απάντησή σας είναι...μούγκα.

    Φώτης Παναγιωτακόπουλος
    Πρόεδρος “Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.