Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας στον Όμιλο Φίλων Αγρίλη

Απάντηση στην επιστολή που είχε αποστείλει τον Αύγουστο ο Όμιλος Φίλων Αγρίλη (κλίκ) στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο σχετικά με το αίτημα του Ο.Φ.Α. για τέλεση Ιερών μυστηρίων στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αγριλιώτισσας, απέστειλε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Στην απαντητική του επιστολή ο Σεβασμιότατος ...........

αναφέρει ότι δεν απέστειλε απάντηση διότι όσα θέματα θέτει η επιστολή απαντώνται στην υπ΄αριθμ. 508/25-10-2011 Ἐγκύκλειο Της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ίδια επιστολή ο Σεβασμιότατος εκφράζει με έμμεσο τρόπο την πικρία του για την δημοσιοποίηση της Επιστολής που ήταν αποτέλεσμα της Γενικής Συνελεύσεως του Ομίλου Φίλων Αγρίλη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γι αυτό έδωσαν στην δημοσιότητα (σ.σ. την επιστολή) αφήνοντας έτσι να πλανάται στον αέρα (προφανώς η εντύπωση) ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν απαντά ή δεν έχει να απαντήσει κάτι στα ερωτήματα των ανθρώπων.

Αναλυτικά η απάντηση της Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας προς τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη:.....






14 σχόλια:

  1. Για τα μυστηρια που γινοναται στο costa navarino τι εχει να μας πει ο Σεβασμιότατος ? αλλα ξεχάσαμε..εκει ειναι μεγαλο το μπαγιοκο που παίρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παπουλη θελω να κλεψω μια κοπελια,και δεν θελω να μας δει κανεις,που θα μας παντρεψεις χωρις να μας δει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι που σχολιάσατε το γεγονός:ο μεν πρώτος γράφει χωρίς να ξέρει τι πάει να πει μυστήριο (δεδομένου ότι θεωρεί τους εσπερινούς μυστήρια) και ακόμη μιλάει περί χρημάτων για ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται γι'αυτά.Ο δε δεύτερος από ότι φαίνεται είναι τόσο ανδρειωμένος και αγαπημένος με την μνηστή του που φοβάται να την παντρευτεί στα φανερά! Λυπάμαι γιατί και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται η έλλειψη σύνεσης που κυριαρχεί στον τόπο (Μεσσηνία),μεγαλύτερο δείγμα της οποίας είναι και το 42% που έβγαλε ο "σωτήρας του έθνους" Αντώνης Σαμαράς σ'αυτήν.Τέλος καταλήγω στο συμπέρασμα ότι:"Αυτοί που κυνηγούν την διαφθορά κυνηγιούνται και από όλους τους άλλους" Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω την άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια απορία κ. Σίμο.
    Δεν καταλαβαίνω το σημείο με τον Αντώνη Σαμαρά... Που και πως εμπλέκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει λογος να σκαμε για τιποτα ...υπαρχει και η ΣΓΡΑΠΑ εκει φυσαει αλλος αερας προφανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Αντώνης Σαμαράς κ.διαχειριστή εμπλέκεται στο θέμα μας ως ένα παράδειγμα κακών επιλογών που κάνουν πολλοί κάτοικοι της Μεσσηνίας λόγω της ρουσφετολογικής και γενικά συμφεροντολογικής προσέγγισης που έχουν πάνω στο σύνολο των κοινωνικών θεμάτων.Δηλαδή: "Ας ψηφίσουμε Σαμαρά και θα υπάρξει εύνοια προς την περιοχή μας επειδή είναι Μεσσήνιος".Αρχικά φαίνεται ως κάτι το πολύ λογικό καθώς οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ίσως να έχουν να κερδίσουν πολλά πράγματα από αυτό.Αλλά πολλοί δεν το σκέφτηκαν τόσο αθώα το θέμα για αυτό τρέξαν παραδείγματος χάριν να ασπαστούν με τόση θέρμη τον πρωθυπουργό μία μέρα πριν τις εκλογές χωρίς να συμμερίζονται καθόλου σε τι κατάσταση έφερε την χώρα ο ίδιος και πολλοί βουλευτές την τελευταία τριακονταετία.Δεν είναι παράξενο;Σχεδόν όλοι να περνάμε τόσο δύσκολα και βλέποντας έναν πολιτικό που επρόκειτο να συνεχίσει το έργο του μνημονίου να τον χαιρετάμε τόσο εγκάρδια;Αυτό το παράδειγμα σίγουρα σχετίζεται και με τους ιδιοτελείς λόγους για τους οποίους πολλοί διαμαρτύρονται για τη στάση της Μητρόπολης που δεν συμβιβάζεται με τα συμφέροντα τους.Γιατί να είμαστε τόσο αφελείς και να θέλουμε μα χαλάμε τα περιορισμένα λεφτά μας στα λουλούδια,στα κέντρα και στα διάφορα άλλα που μας πλασάρουν ενώ η ουσία είναι στο μυστήριο;Αλήθεια είναι ωραία η εικόνα στα περίχωρα της Αθήνας όπου οι εκεί ιερείς διαβάζουν το μισό μυστήριο,όπου δεν βουτάνε τα μωρά στην κολυμπήθρα ή που τα ξωκκλήσια είναι τόσο μικρά που το μυστήριο γίνεται έξω εν μέσω οχλαγωγίας λες και γίνεται υπαίθριο πάρτυ ή κάποια συναυλία.Πρέπει λοιπόν όλοι να σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε να βρούμε και πάλι τις ρίζες μας και την παράδοσή μας να αφήσουμε τις ξενόφερτες συνήθειες και να σεβόμαστε τους θεσμούς μας και όχι να απειλούμε ότι ή θα γίνει το δικό μας ή θα πορευθούμε χωριστά από αυτούς γιατί οι θεσμοί θα παραμείνουν άθικτοι ακόμα και αν εμείς τους αρνηθούμε και βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας.Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...το costa navarino ΔΕΝ ανήκει στον μητροπολίτη Τριφυλλίας αλλά στον μητροπ.Μεσσηνίας.

    ...για ένα ΜΟΝΟ πράγμα ΔΕΝ μπορεί να κατηγορίσει κανείς τον μητροπολίτη,για μπαγιόκο,όποιος έχει να πεί το παραμικρό ας το πεί...με στοιχεία όμως παιδιά,πού και πότε ζήτησε χρήματα...μέχρι τότε μώκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξερει σε ποια χωρα ζει ο μητροπολιτης?Γιατι στην Ελλαδα το ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ εχει καταργηθει εδω και 30 χρονια,μηπως πρεπει να του πεσει στο κεφαλι καμια περισπωμενη μπας και συνελθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και συμφωνώ με τις περισσότερες επισημάνσεις του επώνυμου σχολιαστή θεωρώ ότι είναι ισοπεδωτική η αντίληψη να ταυτιζόμαστε (όσοι διαφωνούμε με ορισμένες από τις αποφάσεις της Μητρόπολης) με ασύνετους,συμφεροντολόγους,ασέβαστους και λοιπούς αμαρτωλούς...Δε ζητάμε να κάνουμε πάρτι-υπάρχουν άλλοι τρόποι, ούτε αρνούμαστε τα μυστήρια, γιατί εάν ήταν έτσι δε θα τα τελούσαμε. Εδώ στην Τριφυλλία δυστυχώς φαίνεται ότι πήγαμε από μια κατάσταση ηθικής ασυδοσίας σε μια κατάσταση περισσής υποκρισίας. Μέση οδός δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. FILE TΩΝ 8.30 ΛΙΓΟ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.Φίλε αγεωγράφητε,μάθε ότι το costa navarino ανήκει στο τ. Δήμο Γαργαλιάνων δηλαδή στο Δήμο Τριφυλίας δηλαδή στη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
    2.Φίλε αντιΣαμαρικέ μάθε ότι η Ν.Δ. του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ψηφίστηκε ,ως πρώτο κόμμα, από το σύνολο του Ελληνικού Δημοκρατικού Λαού και όχι μόνο από τους(ροσφετολόγους και συμφεροντολ
    όγους) Μεσσήνιους.
    3.Όσον αφορά το θέμα της τέλεσης των Ιερών Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Γάμου στα εξωκκλήσια κ.λ.π. θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο φίλο, ότι πήγαμε από μία κατάσταση ηθικής ασυδοσίας σε μία κατάσταση περισσής αυστηρότητας.Η απόφαση βέβαια είναι της Ιεράς Συνόδου και όχι του Μητροπολίτου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά, το θέμα είναι να γίνονται σωστά τα μυστήρια!!! Τι σημασία έχει αν θα γίνονται σε ξωκκλήσι ή σε μητροπολιτικό ναό; Η απαγόρευση της τέλεσής τους σε ξωκκλήσια προφανώς είναι θέμα τάξης κι όχι καπρίτσιο. Κι επειδή είδα ότι μιλήσατε για υποκρισία ένα πράγμα εξηγήστε μου: ποιός είναι ο υποκριτής; Ο μητροπολίτης ο οποίος φροντίζει για τη σωστή και ουσιαστική τέλεση των μυστηρίων(πράγμα το οποίο όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται αλλά αποσιωπάται επιμελώς ή χαρακτηρίζεται "περισσή υποκρισία") και δεν είμαστε υποκριτές εμεις που κοιτάμε το ειδυλλιακό τοπίο, τα φρου φρου και τα αρώματα και έχουμε καταντήσει πλεόν τα μυστήρια κοινωνικά γεγονότα και μόνο; Πού είναι η δικιά μας ουσία; ποιός λοιπόν είναι ο υποκριτής;
    Όσο για το απαράδεκτο σχόλιο για το πολυτονικό, εμένα η χρήση του μου φανερώνει πνευματική καλλιέργεια και σεβασμό προς την ελληνική γλώσσα. Βέβαια, αυτό ενοχλεί τους περισσότερους, τους "Ελληνάρες" των απλοποιήσεων, των ξενισμών και των greeklish, που επειδή βαριούνται να μάθουν πού μπαίνει η δασεία ή η περισπωμένη και γενικότερα βαριούνται να εντρυφήσουν στην ουσία της γλώσσας μας , την έχουν κατακρεουργήσει και νοθεύσει εν ονόματι της "προόδου". Γι αυτό μας κάνουν ό,τι θέλουν οι "σωτήρες" της Δύσης. Γυρνάμε την πλάτη ή πολεμάμε με απίστευτο μένος καθετί που συνιστά την ταυτότητα μας: πατρίδα, θρησκεία, γλώσσα!!! Και εις ανώτερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ήθελα να ξανασχοληθώ , αλλά νιώθω ότι αναγκάζομαι. Εύγε λοιπόν στον Μητροπολίτη και στους ιερείς αυτούς που τελούν με ακρίβεια τις ακολουθίες! Είναι σημαντικό να επιζητεί κανείς και να επιβραβεύει τα αυτονόητα στην εποχή μας. Αυτό είναι μόνο; Μας αρκεί; Και τέλος πάντων, άλλα περιμέναμε και άλλα μας ήρθαν από το νέο Μητροπολίτη και τους συν αυτώ. Σε αυτά που πρέπει να δειχθεί πυγμή υπάρχει αδυναμία και σε άλλα ελάσσονα ή ανύπαρκτα ζητήματα εξαντλείται η αυστηρότητα. Λέτε να μας αρέσει ηρακλειδείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρός τον italo...
    Αγαπητέ φίλε τα όρια μιάς μητροπολιτικής περιφέρειας δεν ακολουθούν πάντα και τα πολιτειακά όρια δήμων και νομών.
    Ο ταχυδρομικός κώδικας 24001 που δίνει το κοστα ναβαρινο σαν επίσημη διεύθυνση του ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο δήμο,χωριό ή δημοτικό διαμέρισμα της Μητρόπολης Τριφυλλίας.
    Η Μητρόπολη Τριφυλλίας παραλιακώς φτάνει μέχρι την Μαραθούπολη και ορεινός λίγο έξω από την Χώρα.
    Εάν μέσα σ΄αυτά τα όρια είναι το κοστα ναβαρίνο τότε έχεις δίκιο διαφορετικά κοίταξε να μάθεις λίγο την Μητροπολιτική γεωγραφία.Αυτά.

    Όσο αναφορά τον Σαμαρά ΔΕΝ τον ψήφισε το σύνολο του Ελληνικού Δημοκρατικού λαού...κάποιο ποσοστό αυτού του λαού το οποίο ποσοστό μάλλον ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να αναφέρεις...δεν πειράζει!

    Ταπεινή συμβουλή...
    εάν το αυστηρό είναι και ορθό να είσαι με το αυστηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.