Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση από 2,50 στο λάδι, 1,40 στην ελιά Καλαμών ...συζητά η ΕΑΣ

Οι τιμές αγοράς από τον παραγωγό και ο τρόπος πληρωμής συζητήθηκαν προχθές βράδυ στην Επιτροπή Ελιάς και Ελαιολάδου της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Η εισήγηση της Επιτροπής προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση, προτείνει η τιμή στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κυμανθεί γύρω στα 2,50 ευρώ το κιλό, ενώ στην ελιά Καλαμών περίπου στο 1,40 (το Νο 200), όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Κατσούλης.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, πάντως, υπήρξαν και ..............

προτάσεις ώστε η τιμή στο λάδι να είναι μεγαλύτερη από 2,50 και σίγουρα όχι μικρότερη. Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, θα συζητηθεί πώς ακριβώς θα γίνει, εάν δηλαδή θα υπάρχει ή όχι προκαταβολή και εάν η εκκαθάριση θα είναι, π.χ., τον Ιούνιο ή στο τέλος του χρόνου.

Στο ερώτημα εάν η ΕΑΣ αντέχει οικονομικά να δώσει προκαταβολές, ο κ. Κατσούλης μάς απάντησε: «Ναι, έχουμε χρήματα για να δώσουμε προκαταβολές. Άλλωστε, το κάναμε και με τη σταφίδα. Δεν τηρήσαμε αυτά τα οποία είχαμε πει; Και με το λάδι, λοιπόν, θα είμαστε το ίδιο συνεπείς σε ό,τι πούμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα της ξηρασίας που συνεχίζεται στην περιοχή μας, σημειώνοντας ότι έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό σχετικά με τη φετινή παραγωγή στην ελαιοκαλλιέργεια.

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΛΑΔΑΚΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ!!
    2.5 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟ ΚΙΛΟ!!
    ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΝΤΑΡΙΑ ΕΥΡΑ,ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας παρει καποιοσ τηλ την ενωση για να του πουν ποτε θα πλοιρωσουν τον μαρτιο και βαλεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.