Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το 2013 η δίκη της δολοφονίας του 38χρονου στη Ναυαρίνου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο 28χρονος (σήμερα) που το καλοκαίρι του 2009 σκότωσε εν ψυχρώ στην οδό Ναυαρίνου τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα «μάτια» της Ειρήνης, τυφλωμένος από το πάθος του γι’ αυτή.
Η υπόθεση που συγκλόνισε, όχι μόνο τη ..............

Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2010 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επιβάλλοντας στο νεαρό δολοφόνο την ποινή των ισοβίων.

Αναβολή

Χθες είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής κατέθεσαν αίτημα αναβολής, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης τη 12η Δεκεμβρίου του 2013.
Ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, τον Ιούλιο του 2009 είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς, ακόμα και στο χώρο του καταστήματος, για την Ειρήνη, μια κοπέλα που φαίνεται πως διατηρούσε σχέση και με τους δύο άντρες.

«Αν είσαι άντρας…»

Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, διπλοπαρκάροντας, στην οδό Ναυαρίνου, με κατεύθυνση προς Filoxenia. Εκείνη τη στιγμή ο 38χρονος βρισκόταν από την κάτω πλευρά του δρόμου και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ο νεαρός δράστης, τυφλωμένος από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και σημάδεψε τον 38χρονο.

Η φράση του θύματος «Αν είσαι άντρας, ρίξε μου» έκανε τον 26χρονο τότε να ξεπεράσει κάθε όριο, πυροβολώντας μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, κατάφερε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο πυροβολισμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τότε είχε τραπεί σε φυγή, για να παραδοθεί λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομία.

Θάρρος

Διαβάστε τα παλιά δημοσιεύματα για το θέμα με την χρονολογική σειρά που σας τα έχουμε παραθέσει.

Αγρια δολοφονία μέρα μεσημέρι στην Καλαμάτα

Καλαμάτα: Εκτέλεση για ξεκαθάρισμα ερωτικών λογαριασμών. Νεαρός ζαχαροπλάστης με καραμπίνα σκότωσε υπεύθυνο καφετέριας

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ: Για τα "μάτια" της Ειρήνης έγινε το φονικό

Στη φυλακή ο Σπανίδης για το φονικό στη Ναυαρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.