Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Ψωμί αλληλεγγύης» με 1 ευρώ Από του Δρούλια στην Κυπαρισσία

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την κοινωνία και τα αλλεπάλληλα μέτρα, που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατ’ εντολή της τρόικας, οδηγούν τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση, υπάρχουν, ακόμη ευτυχώς, επιχειρήσεις που έμπρακτα δείχνουν ευαισθησία και αλληλεγγύη, όπως η Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική Δρούλια «Η Αρκαδιά» στην Κυπαρισσία!
Στην Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική Δρούλια, στο............

κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας, μπορεί να βρει κανείς ψωμί με 1 ευρώ το κιλό! «Ψωμί αλληλεγγύης»! Είναι ψωμί λευκό, «παραδοσιακό της γιαγιάς Κασσιανής», όπως το λένε!

Η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Δρούλια είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Αναστάσιο Δρούλια το 1927! Στην επιχείρηση μπήκαν από μικρή ηλικία οι δύο γιοι του Αναστάσιου Δρούλια, Νίκος και Παναγιώτης. Η επιχείρηση, που στην αρχή λειτουργούσε το φούρνο της στην Άνω Πόλη, με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε και εγκαταστάθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό, στο κέντρο της αγοράς της Κυπαρισσίας. Εκεί, διαρκώς εκσυγχρονίζεται και βελτιώνει αισθητικά τους χώρους παραγωγής και πώλησης των προϊόντων της, διαθέτοντας το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και πλέον σύγχρονο αρτοκλίβανο της ευρύτερης περιοχής και έχοντας ως σήμα κατατεθέν την άριστη ποιότητα και γεύση, σε συνδυασμό με ασυναγώνιστες, για την εποχή, τιμές!
Στις μέρες μας, τη λειτουργία της επιχείρησης έχει αναλάβει ο νεότερος Τάσος Δρούλιας, που διαδέχθηκε τον πατέρα του, μαζί με το θείο του Νίκο.

Εκτός από το «ψωμί αλληλεγγύης», η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Δρούλια παρασκευάζει στο εργαστήριό της πολλά ποιοτικά και γευστικά είδη ψωμιών, όπως ολικής αλέσεως, πολύσπορα, ιταλικά τσιαπάτα, σικάλεως, χωριάτικα, προζυμένια από προζύμια κριθαριού, σικάλεως και βασιλικού, με συνταγές και τεχνικές του παππού Τάσου από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, «μπομπότα καλαμποκιού», γαλλικές μπαγκέτες, λαγάνες, ελιόψωμα, τυρόψωμα κ.ά.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Δρούλια δε σταματά μόνο στο «ψωμί αλληλεγγύης», αλλά διαθέτουν το φρέσκο γάλα της «Δέλτα» μόλις 1 ευρώ, κάτω του κόστους! Παράλληλα, παρέχουν στους καταναλωτές και άλλες προσφορές σε προϊόντα τους!
Μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Θ» ο νεότερος εκ των ιδιοκτητών, Τάσος Δρούλιας, σημείωσε χαρακτηριστικά για το «ψωμί αλληλεγγύης»: «Παρά τις ανατιμήσεις αλεύρων και την αύξηση του κόστους παραγωγής και του λειτουργικού κόστους, προσπαθούμε και κρατάμε χαμηλά τις τιμές των προϊόντων μας, δίδοντας έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη, τα οικονομικά των ανθρώπων περιορισμένα και γι’ αυτό διαθέτουμε το “ψωμί αλληλεγγύης” με 1 ευρώ το κιλό! Είναι λευκό ψωμί, που φτιάχνουμε με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου της Κασσιανής, γι’ αυτό και το λέμε “παραδοσιακό της γιαγιάς Κασσιανής”!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Κο Δρούλια , ετσι πρέπει να πράττουν οι σωστοί επαγγελματίες στις μέρες μας, γιατί και συντελεί στο καλό τους τόπου και των κατοίκων, αλλα και η επιχείρησή του αναπτύσεται σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Καταλαβαίνω οτι το ποστ μιλάει για τον Κο Δρούλια και τα προιοντα του, αλλα καλο θα ειναι οι σωστες και χαμηλες τιμες και άλλων πρατηρίων να αναφέρονται για να μη στερείτε κανείς μας βασικά αγαθά, έτσι θα ήθελα να αναφέρω ότι το αρτοποιείο Κανονιέρης (στα Φιλιατρα το γνωρίζω σίγουρα , σε άλλες περιοχές δε γνωρίζω) έχει ψωμί του μισού κιλού, νοστιμότατο μόνο με 0,50!!! Υ.Γ Κάτι χρήσιμο και αποτελεσματικό θα ήταν ένα blog ή site όπου θα αναφέρονταν οι πιο χαμηλές τιμές σε τροφιμα και όχι μόνο στην περιοχή της τριφυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.