Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΟΑΕΔ: Καινοτόμες υπηρεσίες για ανέργους, στο νέο portal

Τη δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, προσφέρει η νέα διαδικτυακή πύλη (portal) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζομένους μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών .............

θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, πραγματοποιείται, ηλεκτρονικά, σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μηχανή αναζήτησης του portal, με δυο τρόπους.

Ο ένας είναι ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, μέσω του συγχρονισμού των βάσεων δεδομένων των δύο συστημάτων.

Ο άλλος, ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων, μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

Μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προσφέρονται, επίσης, η καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού, εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης και εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό.

Μπορεί επίσης να γίνει, ηλεκτρονικά, χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του πολίτη στον ΟΑΕΔ και να μειώνεται το διοικητικό κόστος για τις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.