Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στον Αλευρά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν στο γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ο Γ. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Πάνος Λαγανάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Θ. Μπαζίγος εκπροσωπώντας όλα τα σωματεία της πόλης μας.

Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη τα ............

προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό σύλλογο και όλα τα εμπορικά σωματεία του νομού μας τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Τα μέλη των σωματείων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητώντας την πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, την απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας, την ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.

Ακόμη ζήτησαν να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, η επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς, το αφορολόγητο των εμπόρων και να μην επιβληθούν νέοι και αναδρομικοί φόροι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμπορικοί κλάδοι και εξέφρασε την κατανόηση και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Τόνισε δε ότι θα συμβάλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρόλο που τα εν λόγω θέματα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης . Επεσήμανε ότι το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημαίνει αύξηση της ανεργίας, πράγμα που θα οδηγήσει τις ελληνικές οικογένειες σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και μείωση των κρατικών εσόδων από την φορολογία των επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, μόνο με αναπτυξιακά μέτρα στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εμπορικών συλλόγων, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διατήρηση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες βοηθούν την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.