Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για την σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων του Νομού.

Στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007-13) – Δράσεις Δημόσιου Χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αλευρά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων: 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ΛΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Δ/νση Ανάπτυξης (Τμήμα Τουρισμού), Δ/νση Τεχνικών Έργων, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Δ/νση Διοικητικού - Οικονομικού ΠΕΜ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υποβολή ...............

πρότασης της ΠΕΜ στο υπομέτρο 313-2 για τη «Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων» του Νομού.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε, η Π.Ε. Μεσσηνίας δια των Διευθύνσεών της και σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, να συντονίσει τη συγκέντρωση του απαραίτητου περιεχομένου, για τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας εκ μέρους της ΠΕΜ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, προτάθηκε να αναλάβει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας την ανάθεση μελέτης με δαπάνη του προγράμματος Leader, όσον αφορά στην αποτύπωση των επικρατέστερων αρχαιολογικών, ιστορικών μνημείων, μουσείων, καθώς και περιοχών Natura 2000 και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, διαδρομών Ε4, παραδοσιακών οικισμών κ.λ.π.

Τέλος αποφασίστηκε, αμέσως μετά την επιλογή μελετητή, να υπάρξει άμεσα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων μαζί του, για την ανταλλαγή απόψεων και τον καθορισμό των επιλεγμένων σημείων του Νομού Μεσσηνίας, πάντα εντός των γεωγραφικών ορίων των περιοχών Leader.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.