Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι φωτιές που μας ανάβει η Τρόικα δεν θα κάψουν μόνο την Ελλάδα..

Του Δημοσιογράφου Σωτήρη Ξενάκη.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, ίσως είναι το μόνο διέξοδο στο αδιέξοδο που φαίνεται να έχει οδηγήσει η εμμονή της Τρόικας για την επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων.

Οι τρεις διαπραγματευτές των δανειστών μας...........

με την ως τώρα στάση τους δείχνουν ότι το μόνο που δεν επιθυμούν είναι μια λογική συμφωνία. Οι διαρροές κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις πώς «ότι και να προτείνουμε αυτοί βρίσκουν κάτι και το τορπιλίζουν» αναδεικνύουν την προκλητική στάση των Τομσεν, Μαζουχ και Μορς.

Είναι λογικό πώς ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος συνομιλητής τους αρχίζει να αμφιβάλει για τα πραγματικά τους κίνητρα, ειδικά του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος αποτελεί το αγλάισμα της αδιαλλαξίας.

Όμως τα χρονικά περιθώρια για τη χώρα μας αρχίζουν πλέον να στενεύουν ασφυκτικά. Και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο η εμπρηστική τους στάση αποτελεί «άνωθεν» γραμμή ή υποκρύπτει κάτι άλλο.

Ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να απευθυνθεί στους προϊσταμένους των τριών για να τους μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας. Και ταυτόχρονα να τους προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να ισοπεδώσουν εντελώς τους Έλληνες πολίτες και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μια επίγεια οικονομική κόλαση.

Να τους πει ο κ. Σαμαράς ότι όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούν ,χωρίς ταυτόχρονα με κάποιο τρόπο να δίνουν μια ανάσα στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσουν και παντελώς απίθανο να εφαρμοστούν.

Αν η Μέρκελ, ο Ολαντ, η Λαγκαρντ , ο Γιούνκερ κι ο Μόντι δεν το συνειδητοποιήσουν εγκαίρως , οι φωτιές της Ελληνικής κόλασης δεν θα περιοριστούν μέσα στα σύνορα μας . Και τότε, κακό και του δικού τους κεφαλιού...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.