Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στο εισαγγελικό ''στόχαστρο'' η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Οι εισαγγελικές αρχές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζουν την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που τηρείται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τα παραπάνω είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποκαλύπτοντας οτι εδώ και καιρό έχει ζητηθεί η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των ηλεκτρονικων συνταγογραφήσεων.

Ο υπουργός, συγκεκριμένα, ανέφερε πως ...........

μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο δέχεται επιθέσεις και συκοφάντηση, επειδή από την περασμένη Παρασκευή αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίας Γιαταγάνα, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είπε: «Το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται υπηρεσίες.Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, πάση θυσία. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «η επίκληση της υγείας των ασθενών μην απολήγει σε δημαγωγία και υποκρισία» και πρόσθεσε ότι ο διοικητής κάθε νοσοκομείου έχει τη δικαιοδοσία να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές - και εισαγγελικές, αν χρειαστεί - για να προστατεύσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Direct news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.