Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνία: Σε επίσχεση οι μικροβιολόγοι.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις διαγνωστικά κέντρα και κλινικές

Σε επίσχεση της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ προχώρησαν τελικά χθες τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια στη Μεσσηνία διεκδικώντας οφειλόμενα από το ασφαλιστικό ταμείο, όπως σημείωσε στο «Θ» η εκπρόσωπος των εργαστηρίων της Μεσσηνίας στο Συντονιστικό της Τρίπολης, Παρασκευή Ρουμπέα.

Έτσι, οι μικροβιολόγοι που συμμετέχουν στην ............

κινητοποίηση δεν κάνουν δεκτά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν για τις εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Αντίθετα, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές ανέστειλαν προσωρινά το βράδυ του Σαββάτου τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 8 έως 12 Οκτώβρη, μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr: «Την αναστολή των κινητοποιήσεων για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς και τους εκπροσώπους των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει ότι θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως δίδεται “το περιθώριο στον υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι πρέπει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου πολίτη και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί η αποπληρωμή των παρόχων υγείας και ο συμψηφισμός των χρεών τους”. “Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών τονίζει σε δική της ανακοίνωση ότι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται “μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεών του, τη δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, τη νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ”».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.