Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών

«Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών που ποτέ δεν θέλησε να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, δεν αφορά μόνο τη δημόσια υγεία, αλλά έχει και σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, ιδίως σε μια περίοδο κρίσης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκτακτη σύσκεψη για την παράνομη απόθεση αστικών αποβλήτων σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης...........

Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Απόστολου Παπαφωτίου και Κωνσταντίνα Νικολάκου, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.

«Δυστυχώς η συνάντηση αυτή με το Δήμο Μεγαλόπολης γίνεται εξ αφορμής ενός επιπόλαιου και κυρίως θλιβερού γεγονότος, την ξεκάθαρα παράνομη εναπόθεση και ταφή σκουπιδιών από το Δήμου Τρίπολης στον όμορο Δήμο Μεγαλόπολης, ένα Δήμο μάλιστα που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την πολιτική μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τις προβλέψεις του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ενημέρωσε για το γεγονός ότι έδωσε άμεσα εντολή να προβούν σε αυτοψία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον ίδιο φορέα που τα εναπόθεσε.

Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι «η μη συμμόρφωση των εμπλεκομένων φορέων μας θέτει απέναντί τους» και εξέφρασε την ανησυχία του για τους κομπασμούς Δημάρχων ότι έχουν βρει τρόπο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων σε ρέματα και πλαγιές λέγοντας ότι «δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά δυστυχώς η πρακτική αυτή επιβεβαιώνεται».
Χαρακτήρισε επίσης ο Περιφερειάρχης «σοβαρό ατόπημα» τη συμπεριφορά του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, του αρμόδιου φορέα για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών μαζί με τους Δήμους.
«Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο τελικό στάδιό του και αποτελεί το πρότυπο που ακολουθούν πλέον σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων με τον τρόπο που γίνεται είναι σύμφωνα με τη νομολογία κακούργημα και ευθύνη των δικαστικών αρχών είναι να τηρούν απαρέγκλιτα το νόμο».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άλλες περιοχές και για εναπόθεση τοξικών αποβλήτων και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι «στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε κοντά όλους τους πολίτες».
«Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει άμεσα τα σκουπίδια, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, έστω και την ύστατη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.