Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

'Εμπάργκο' και από τις κλινικές στον ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τις 8 Οκτωβρίου να δέχονται ασφαλισμένους του, απηύθυναν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού προς τα μέλη του για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ασφαλισμένοι θα .............

καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχομένων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας, δηλαδή η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Αγωγές

Οι εκπρόσωποι των κλινικών προχωρούν, παράλληλα, σε αγωγές για τη διεκδίκηση των οφειλών που έχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία προς τις κλινικές για την περίοδο 2007 - 2011, τα οποία ανέρχονται στα 780 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Οι αγωγές θα υποβληθούν μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών.

'Οι αποφάσεις ελήφθησαν υπό το βάρος των δυσβάσταχτων για τις επιχειρήσεις οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής Υγείας', τόνισαν την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών κ. Ανδρέας Καρταπάνης, το μέλος του συμβουλίου κ. Βασίλης Μπαρδής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γιώργος Βουγιούκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας κ. Λεωνίδας Αναγνώστου.

Χρέη

Οι εκπρόσωποι των κλινικών υπογράμμισαν ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους της ιδιωτικής Υγείας έως τον περασμένο Δεκέμβριο αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Οφείλονται, δηλαδή, δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών.

Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο.

Κάθε μήνα, προστίθενται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

iatroinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.