Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση Ευστάθιου Ανδρινόπουλου σε δημοσίευσμα του Θάρρους

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος»
Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας, της 14ης/10/2012, δηλώσεις του προέδρου της Τ.Κ. Μαραθόπολης, σε σχετικό άρθρο του Ηλία Γιαννόπουλου, με τίτλο «Απογοητευμένοι οι πρόεδροι Κοινοτήτων Τριφυλίας».

Ως αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, θα αναφερθώ μόνο στις υπόψη δηλώσεις. Ο πρόεδρος της Μαραθόπολης δήλωσε ότι έχουμε πολλά προβλήματα και δε βλέπουμε να υπάρχει η ανταπόκριση που πρέπει για να ξεπεραστούν.
Συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, πλην όμως .............

ενημερώνω τον ίδιο, αλλά και τους κατοίκους του χωριού, ότι υπάρχει η ανταπόκριση και πολλές φορές έχουμε κάνει παρεμβάσεις στο χωριό τους, χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα, αλλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό εργασιών για όλη τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπως:

Συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια με τα απορριμματοφόρα του Δήμου 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) και εκτάκτως όταν απαιτείται. Μια φορά την εβδομάδα (Παρασκευή), ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, φορτηγό και τσάπα του Δήμου συγκεντρώνουν τα εκτός κάδων σκουπίδια και τα υπόλοιπα βαριά αντικείμενα που δεν μπορούν να μεταφερθούν με τα απορριμματοφόρα. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εργατών καθαριότητας (ύπαρξη συμβασιούχων ή μη), διαθέτουμε αποκλειστικά στον πρόεδρο της Μαραθόπολης έναν εργάτη καθαριότητας, άνδρα ή γυναίκα, προκειμένου να του δίνει οδηγίες για εργασίες καθαριότητας που θα έπρεπε να γίνουν στο χωριό.

Ανέλαβαν τη διαχείριση των απορριμμάτων αποκλειστικά ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο, και έλαβαν σχετική απόφαση απομάκρυνσης των κάδων από κεντρικά σημεία του χωριού. Το αφήνω στην κρίση των κατοίκων εάν αυτό βελτίωσε ή όχι την κατάσταση. Προγραμματίσαμε και καθαρίσαμε τη ΝΑ πλευρά του λιμανιού σε 2 φάσεις με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας και με προσωπικό του Δήμου, πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια της προεδρίας του κ. Μίγγα. Αποκαταστήσαμε το διαλυμένο λιμενοβραχίονα της Μαραθόπολης και κάναμε την εμβάθυνσή του με πιστώσεις του Δήμου και της Περιφέρειας, εργασίες που ανάλογες δεν είχαν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δρομολογούμε τις προβλεπόμενες ενέργειες για να εντάξουμε την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου της Μαραθόπολης σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΠΑΛ, αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα υδροδότησης στη Μαραθόπολη λόγω βλαβών στο δίκτυο υδροδότησης του Συνδέσμου Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας», αλλά και του εσωτερικού δικτύου της ΔΕ Γαργαλιάνων. Με άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της ΔΕ Γαργαλιάνων αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του χωριού, με κατασκευή πρόχειρου μικρού έργου και διοχέτευση νερού από την κεντρική δεξαμενή των Γαργαλιάνων στον αγωγό του προαναφερθέντος συνδέσμου που υδροδοτεί τη Μαραθόπολη.

Όλα τα παραπάνω και πολλές άλλες ενέργειες που έχουν σχέση με την καθημερινότητα γίνονται, διότι υπάρχει προγραμματισμός και οργάνωση, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και χωρίς πολλές φορές να υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από τον πρόεδρο της κοινότητας και όχι, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, ότι δεν υπάρχει οργάνωση και πρόγραμμα.

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τον πρόεδρο της Κοινότητας να κοιτάξει στα μάτια τους συγχωριανούς του, αφού πρώτα λάβει υπόψη του και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας και, κατ’ επέκταση, ο Δήμος μας, και να τους απαντήσει εάν οι δηλώσεις του στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως επίσης να απαντήσει υπεύθυνα εάν ζήτησε κάτι από το Δήμο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και αυτό δεν έγινε.

Με εκτίμηση,

Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
Αντιδήμαρχος Τριφυλίας

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.