Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Την Παρασκευή έτοιμο το τμήμα Μεσσήνη - Σπερχογεία

Μία ακόμα επίσκεψη στην Καλαμάτα του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Μάλιστα, η κάθοδός του είναι ιδιαίτερα σημαντική, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα και του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας.

Πάντως, ο κ. Νίκας επανέλαβε στις δηλώσεις .........

του ότι η αποχή των δικαστών είναι η αιτία που καθυστερεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια-Τσακώνα.
Υποστήριξε δε πως το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση του έργου της παράκαμψης στο ύψος της μεγάλης γέφυρας, η οποία χρειάζεται έναν ακόμη χρόνο για να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί. Και ο λόγος που δεν έχει συμβεί αυτό, είναι η αποχή των δικαστών από τα καθήκοντά τους.

Εντούτοις, σημείωσε πως έχει προσδιοριστεί διάσκεψη στο δικαστήριο για το συγκεκριμένο θέμα την 1η Νοέμβρη. Εφόσον, σημείωσε ο δήμαρχος, η σύμβαση εγκριθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία, αφού τακτοποιηθούν και κάποιες μικρές εκκρεμότητες σχετικά με το φωτισμό σε ορισμένα σημεία.
Για τον περιμετρικό, είπε και πάλι ότι εκκρεμεί για τις 19 Νοεμβρίου το Εφετείο που συνδέεται με τον προσδιορισμό τιμής μονάδος από τη Σπερχογεία μέχρι το εργοστάσιο του «Καρέλια». Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν 80 ιδιοκτησίες, εκ των οποίων οι 20 δεν αφήνουν τα συνεργεία να εκτελέσουν τα απαιτούμενα έργα.

Τέλος, για το κομμάτι Μεσσήνη- Σπερχογεία, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Υποδομών, κι έτσι το τμήμα θα είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.