Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κορωνέικο αγουρόλαδο. Ξεκίνησε η παραγωγή στο Στρέφι, αγορά 3,70

Παρά το ζεστό καιρό, η παραγωγή ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο των αδελφών Σκιαδά στο Στρέφι έχει κιόλας ξεκινήσει, ενώ η τιμή που δίνει για την αγορά φρέσκου ελαιολάδου από κορωνέικη ποικιλία είναι 3,70 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σκιαδάς, έμπορος και εξαγωγέας ελαιολάδου επίσης: «Η τιμή αυτή δεν είναι της αγοράς. Να μην μπερδέψουμε τον κόσμο. Είναι για μια συγκεκριμένη ποσότητα αυτή την περίοδο, γιατί οι πελάτες μας θέλουν το λάδι τώρα. Δηλαδή, το 3,70, που μπορεί να πάει και παραπάνω, είναι για κάποιες ημέρες. Και προσοχή, αποκλειστικά για λάδι από κορωνέικες ελιές, που δεν είναι καθόλου “διψασμένες”, όχι μαυρολιές ή χοντρολιές.

Επίσης, πρέπει να παραδοθούν αυθημερόν στο εργοστάσιο και σε τσουβάλια γιούτινα. Αν το λάδι δεν είναι όπως λέμε, θα πληρωθεί με την τιμή της αγοράς. Είμαστε αυστηροί, γιατί όταν πληρώνεις κάτι έχεις απαιτήσεις. Όπως οι πελάτες μας εμπιστεύονται εμάς, μας πληρώνουν και έχουν απαιτήσεις για το λάδι που τους δίνουμε, έτσι κι εμείς έχουμε απαιτήσεις από τους παραγωγούς που θα αγοράσουμε.
Όταν ο άλλος σε πληρώνει καλά για ένα προϊόν, πρέπει να το ..............

σεβαστείς».
Μέχρι χθες το ελαιοτριβείο είχε βγάλει δύο τόνους ελαιολάδου και συνεχίζει. «Η ποιότητα είναι καλή, αλλά φοβόμαστε μην τυχόν αυτές οι ζέστες δημιουργήσουν πρόβλημα. Η ξηρασία έχει επηρεάσει λίγο την κατάσταση, αν συνεχιστεί αυτός ο καιρός δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει».

Οι περιοχές από τις οποίες αγοράζει ελαιόλαδο το ελαιοτριβείο Σκιαδά είναι από το Στρέφι, τη Στέρνα, τα Διόδια, το Μάνεσι, την περιοχή της Μεσσήνης, την Πιλαλίστρα. «Μπορούν να μου φέρουν και από τη Μάνη, δεν έχω πρόβλημα. Και από τον Αετό έχω πάρει προς την περιοχή της Κυπαρισσίας, αρκεί να είναι μεσσηνιακό και να έχει όλες τις προδιαγραφές που λέμε».

Όσον αφορά στην ανοδική πορεία που περιμένουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας για την τιμή του ελαιολάδου φέτος, ο Γιάννης Σκιαδάς σχολιάζει: «Μακάρι να ακριβύνει το λάδι, θα είναι καλό για όλους όσοι ασχολούνται με αυτό. Όμως, πρέπει να προσέξουμε να μη γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η αναμενόμενη άνοδος. Δηλαδή, περιμένουμε ότι θα ανέβει το λάδι, δεν πουλάμε, δεν πουλάμε και στο τέλος ο πελάτης να πει, αφού δεν πουλάτε, πάω αλλού να πάρω, από άλλη χώρα».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.