Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αλαλούμ με το Taxis – Μπλόκαρε το σύστημα και... μοίραζε πρόστιμα .

Κομφούζιο προκλήθηκε με χιλιάδες φορολογούμενους που αν και είχαν πληρώσει στα τέλη του προηγούμενου μήνα τη δόση του φόρου εισοδήματος μέσω τραπεζών ή μέσω πιστωτικών καρτών είχαν μία αναπάντεχη και πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Όταν προσπάθησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα διαπίστωσαν πως η πληρωμή τους όχι απλώς δεν εμφανιζόταν, αλλά έπρεπε να πληρώσουν και πρόστιμο.

Τελικά μετά τον αρχικό πανικό που προκλήθηκε, ........

διαπιστώθηκε πως το σύστημα είχε φρακάρει με αποτέλεσμα να έχει παρουσιαστεί καθυστέρηση στην ενημέρωση των καταλόγων με τις πληρωμές στις τράπεζες και στο TAXIS φαινόταν απλήρωτη η οφειλή και μάλιστα είχε περαστεί και ο τόκος υπερημερίας 1% επί της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και όσοι δεν πήγαν στις ΔΟΥ αλλά προσπάθησαν να ενημερωθούν για το υπόλοιπο της οφειλής τους στην εφορία μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp

Ηδη πάντως οι τεχνικοί έχουν πιάσει δουλειά και ενδεχομένως από αύριο Τετάρτη το σύστημα να λειτουργεί και πάλι σωστά και οι δόσεις να έχουν... ενημερωθεί.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.