Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Nοσοκομείο Καλαμάτας. Χωρίς αξονικό τομογράφο τη νύχτα επειδή δεν πληρώνονται υπερωρίες οι τεχνικοί

Κλειστός από το βράδυ, ακόμη και από το απόγευμα, μέχρι τις 8.00 το πρωί μένει ο καινούργιος πανάκριβος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επειδή οι τεχνολόγοι που τον λειτουργούν δεν πληρώνονται υπερωρίες!
Εάν τύχει κάποιο υπερεπείγον περιστατικό και ο τεχνικός δεχτεί να πάει να δουλέψει… δωρεάν, ο αξονικός θα λειτουργήσει και τη νύχτα.

Εάν ο τεχνικός δεν πάει, ο ασθενής θα ...........

διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο, πιθανότατα της Τρίπολης. Δηλαδή, το Δημόσιο θα πληρώσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει, οδηγό και γιατρό για τη διακομιδή, πέρα της ταλαιπωρίας του ασθενούς και των συγγενών του.

Για την κατάσταση αυτή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του νοσοκομείου, Γιάννης Γαλανόπουλος, στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έλαβε χώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας. Ο γιατρός έκανε λόγο για έναν πανάκριβο εξοπλισμό που έχει φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά που δε δουλεύει το βράδυ επειδή οι τεχνικοί δεν πληρώνονται για τις υπερωρίες.
Το γεγονός μάς επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ. Σύμφωνα με όσα μας είπε, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, ο αξονικός «τυπικά» λειτουργεί μέχρι τις 11.00 το βράδυ. Από εκεί και μετά, είναι θέμα των τεχνολόγων εάν θα πάνε να δουλέψουν τη νύχτα εθελοντικά χωρίς αμοιβή για να εξυπηρετήσουν ένα έκτακτο περιστατικό.
Βέβαια, ο κ. Μιχαήλ πρόσθεσε ότι κάποιοι κλινικοί γιατροί, συνήθως παθολόγοι, το παρακάνουν και θεωρούν έκτακτο περιστατικό έναν άνθρωπο που ζαλίζεται τέσσερις μέρες, αλλά θυμούνται να του κάνουν αξονική στις 3.00 τη νύχτα. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπήρξαν έκτακτα περιστατικά που διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο, επειδή δε λειτουργούσε ο αξονικός τη νύχτα, κυρίως τον πρώτο μήνα αφότου εγκαταστάθηκε το νέο μηχάνημα που αντικατέστησε το παλιό, καθώς το προσωπικό ήταν ακόμη υπό εκπαίδευση. Πλέον, όμως, η κατάσταση αντιμετωπίζεται χάρις… στην εθελοντική δωρεάν νυχτερινή εργασία των τεχνικών. Διαφορετικά, υπάρχει και η διακομιδή.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.