Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεβαίνει το κόστος αποχώρησης της Credit Agricole από την Ελλάδα

Επιπλέον ποσό, ύψους από 600 έως 700 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να διοχετεύσει στην Εμπορική η Credit Agricole, προκειμένου να πουλήσει την ελληνική θυγατρική της, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με γνώσεις στη διαδικασία πώλησης,αναφέρει πως η Credit Agricole επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ελλάδα, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το news247.gr

Η απόκτηση της Εμπορικής το 2006 προκάλεσε στην ..............

τράπεζα απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα διαδοχικά σενάρια για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κλόνισαν την μεταξύ του εμπιστοσύνη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι προσφορές των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, που έχουν υποβληθεί για την εξαγορά της Εμπορικής είναι σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες προβλέποντας την απόκτηση της τράπεζας στην τιμή του 1 ευρώ.

Για κάθε μια από τις ελληνικές τράπεζες, η Εμπορική θα αποτελούσε καλό απόκτημα.

Ωστόσο, για την Credit Agricole, η έξοδος από την ελληνική αγορά αποδεικνύεται ακριβή.

Τον Ιούλιο, η γαλλική τράπεζα έριξε 2,3 δισ. ευρώ στην Εμπορική για την ανακεφαλαιοποίησή της, ποσό το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει πως δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της στάσης της κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Credit Agricole αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, ανακοινώσεις για τις περαιτέρω κινήσεις της Credit Agricole αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανότατα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της, την Τετάρτη.

MarketBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.