Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο κατάστημα φυλακών να γίνει στην Μεσσηνία και μάλιστα στα Φιλιατρά.

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Διάβασα το δημοσίευμα από την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη να θέλει τις φυλακές για τις φυλακές "στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Έξυπνος ππραγματικά ο Κ. Μαργέλης. Του βγάζω το καπέλο.
Ζητά τις φυλακές στα ορια της διοικητικής ευθύνης του ........

εφετείου για αν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας. και καθώς προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται, φαντάζεστε από που θα τους πάρουν????? Για βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει....

Αλλα θα λυπηθώ πολύ που θα διαφωνήσω με τον Κ. Μαργέλη.
Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Μεσσηνία, - σε αυτό συμφωνούμε- αλλα η διαφωνία είναι στον Τόπο Οι Φυλακές πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και πολύ συγκεκριμένα στα Φιλιατρά κ. Μαργέλη.

Στις 18 Ιουνίου 2011 είχα στείλει στους διαχειριστές του Φιλιατρά News ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι πρέπει οι φυλακές να γίνουν στα Φιλιατρά.

Το τότε κείμενο μου έχει ως εξής:

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.
Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;
Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.
Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.

Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....
Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.
Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Και επειδή σε εκείνη την δημοσίευση πολλοί σκεφτόμενοι το θέμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ έδειξαν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο αυτό καλό θα ήταν να διαβάσουν ενα τότε σχόλιο που είχε αφήσει ενας αναγνώστης του Φιλιατρά News το οποίο και σας παραθέτω.


Ανώνυμος είπε...

J.F EIPE... SYNFWNO ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ.. ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΗ!!!ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ..Η ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1011 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΗΛΙΨΕΙΣ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ!!!Υ.Γ ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΕΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΑ 2000€.ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΘΡςΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.. ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΤΡΑ...
18 Ιουνίου 2011 4:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ!ΠΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΦΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Λέτε ο αναγνώστης να είναι "μουρλός" που άφησε αυτό το σχόλιο???? Ή μήπως το σκέφτηκε πολύ καλά πριν σχολιάσει???

Morias News