Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα κάθε είδους ακίνητά σας [πίνακας]

Με στόχο την είσπραξη περίπου 2,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την τελική ρύθμιση για τη φορολόγηση των ακινήτων με νέο τρόπο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο φόρος θα είναι ένας και μοναδικός, αλλά για πρώτη φορά θα συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους ακίνητα και οικόπεδα, εκτός από τις εκτάσεις που καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες.

Ετσι, κάθε είδους κατοικίες, καταστήματα,............

αποθήκες ακόμη και ιδιωτικά δάση θα φορολογηθούν με βάση τις αντικειμενικές τους αξίες. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Μετά τις τελικές συνεννοήσεις με την Τρόικα, η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα αρχίσει να ισχύει από το 2013.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ θα παραμείνει αφορολόγητη, ενώ μικρή θα είναι -συνολικά 100 ευρώ- η φορολόγηση και για αντικειμενική αξία έως τις 200.000 ευρώ που σήμερα είναι αφορολόγητα.

Από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση θα ανεβαίνει προοδευτικά για να φτάσει τα 3.400 ευρώ για περιουσία έως 1,1 εκατομμύριο ευρώ και 20.400 ευρώ το χρόνο για περιουσία αντικειμενικής αξίας 3,1 εκατομμυρίων ευρώ.



iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.