Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Δ. Σαμπαζιώτη πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέστησε σαφές πως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη υπογράμμισε στην παρέμβασή του χαρακτηριστικά «...θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας» και συνέχισε «...σας επαινώ για το ενδιαφέρον σας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μην λειτουργήσει στην συνέχεια το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας».

Νωρίτερα στην ερώτησή του ο κ. Σαμπαζιώτης είχε επισημάνει την ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στην όποια πιθανότητα συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης τονίζοντας: «το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1948 ως ‘’φίλτρο’’ συγκρατώντας ένα μεγάλο εύρος περιστατικών.
Τομέας ευθύνης είναι ο δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό ..............

που τριπλασσιάζεται τους θερινούς μήνες και εξυπηρετεί το συνολο σχεδόν της πρώην επαρχίας Ολυμπίας αλλά και μέρος της πρώην επαρχίας Πυλίας. Μέσα σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η παρουσία της τουριστικής ναυαρχίδας της Costa Navarino.

Παράλληλα παρουσίασε με στοιχεία την πληρότητα και τη δυναμική του Νοσηλευτικού ιδρύματος και στάθηκε και στην μεγάλη προσφορά των ευεργετών του που χάριν σε αυτήν προχώρησαν σημαντικά έργα αναβάθμισής του, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

«...η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη, αλλά επιβάλλεται να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του ώστε οι πολίτες τουλάχιστον σε θέματα υγείας να νιώθουν ασφαλείς. Η προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας και της Τριφυλίας είναι ανυπολόγιστη», ανέφερε ο Βουλευτής Μεσσηνίας.

Ο κος Λυκουρέντζος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά πως θα υπάρξει αξιολόγηση σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες στο πλαίσιο της νέας οργάνωσης του ΕΣΥ, δηλώνοντας:

«...για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν από το Υπουργείο στηριχθεί οι λειτουργικές του ανάγκες, έχει στο μέτρο του δυνατού εξασφαλιστεί το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Βεβαίως κι αυτό το Νοσοκομείο θα αξιολογηθεί μεταξύ όλων των άλλων στο νέο οργανωτικό πρότυπο του ΕΣΥ, των νέων οργανισμών-κανονισμών λειτουργίας των νοσοκομείων και βεβαίως δεν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης κλινικών και τμημάτων. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.»

Επανερχόμενος στο θέμα ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ζήτησε να μην εφαρμοστεί ένας ‘’οριζόντιος Καλλικράτης στην υγεία και να προσεχθούν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής για να μην υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. «...εάν ο Καλλικράτης εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο και καταργήσουμε οριζόντια όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, φοβάμαι ότι οι ναυαρχίδες της υγείας υπό το βάρος ων νέων δεδομένων να καταρρεύσουν».

Απαντώντας ο κος Λυκουρέντζος σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο " αλλά υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού στη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων, των κέντρων υγείας, εξορθολογισμού στη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η περιστολή της σπατάλης στην υγεία πρέπει να είναι έγνοια, αγωνία, της κάθε Ελληνίδας του κάθε Έλληνα. Δίνουμε μάχη κάθε ευρώ να πιάνει τόπο, να ανταποκρίνεται σε πραγματική ανάγκη η οποία εκδηλώνεται από την ελληνική κοινωνία για περίθαλψη και για διάθεση φαρμάκων».

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ εφημερίδα.
    Έχουμε λάβει κι εμείς δελτίο τύπου από τον βουλευτή.
    Να και η απόδειξη. -> http://img9.imageshack.us/img9/425/emailbz.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ!!!
    ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MOYXAXAXAXAXAXAXA ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.