Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Χυδαία πράξη η πεολειχία"!

Εναντίον του στοματικού έρωτα στρέφεται με ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωσε, με την οποία στρέφεται κατά του στοματικού έρωτα, δηλώνοντας ότι "αποτελεί κατάχρηση της θεοδότου Ελευθερίας".

Σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ...........

επισημαίνει η πεολειχία καταδεικνύει "την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας".

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία συσχετίζουν την αύξηση κρουσμάτων στοματικών καρκίνων με το στοματικό σεξ, ο κ. Σεραφείμ, καλεί σε αποχή..

"Με πολλή πατρική αγάπη", τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Σεραφείμ, "παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή".

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς διαβεβαιώνει ότι δεν κινείται από κάποιο "ομοφοβικό σύνδρομο" αλλά ορμάται "εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης" και προσπαθεί να "εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του".

Ακολουθεί το άρθρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

"Έχομε δηλώσει ικανές φορές ότι η αληθής επιστήμη αποτελεί θεόσδοτη ευλογία γιατί διακονεί τό μυστήριο της ζωής και διασφαλίζει τον άνθρωπο από τον ευτελισμό, τον μηδενισμό και τελικά την άρνηση της αληθείας του.

Στήν Σοφία Σειράχ, βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης χιλιάδες χρόνια πριν περιγράφεται αυτή η πραγματικότης και σήμερα χωρίς νά κομπορημονούμε ή νά κορυβαντιούμε μέ μεγάλη ταπείνωση αλλά και ευγνωμοσύνη στούς αληθείς επιστήμονας πού πραγματώνουν τον ιερό τους όρκο παρακαλούμε πατρικώς νά ενωτισθούμε της φωνής της αληθούς επιστήμης πού δυναμικά αποδεικνύει την αλήθεια της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας.

Αποδεικνύεται λοιπόν σήμερα ότι δέν κινούμεθα όπως μάς κατηγορούν ασταθείς αδελφοί, από ποταπά κίνητρα ακραίας ή φονταμενταλιστικής διαθέσεως ούτε έχομε κάποιο ομοφοβικό σύνδρομο αλλά ορμώμενοι εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης προσπαθούμε νά εμπεδώσωμε την αλήθεια ότι τά οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις τών σωματικών οργάνων τού ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική όσο και την σωματική υγεία του. Στήν ιστοσελίδα ΝΕΑ on line (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=25&ct=9&articleID=9246) αναφέρεται:

"Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές. Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του. Όπως γράφουν στην "Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση", η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)... Οι καρκίνοι της κεφαλής & του τραχήλου (έτσι αποκαλούνται επιστημονικά οι καρκίνοι που αναπτύσσονται από το λαιμό και πάνω, δηλαδή στον φάρυγγα, στον λάρυγγα, στην στοματική κοιλότητα, στην γλώσσα κ.τ.λ.) αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο. Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Κεφαλής & Τραχήλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρυ, συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν την εξάπλωση του οροφαρυγγικού καρκίνου. Μία από αυτές έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπτύξεώς του αυξάνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν από 6 ερωτικούς συντρόφους και πάνω στη ζωή τους, από 4 ερωτικούς συντρόφους και πάνω με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και - ειδικά για τους άντρες - όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες κατά 70% στην ανίχνευση των ιών HPV σε βιοψίες που διέγνωσαν οροφαρυγγικά καρκινώματα σε σουηδούς ασθενείς, ενώ σε αμερικανούς ασθενείς οι ιοί HPV ανευρίσκονται πλέον στο 60% έως 80% των βιοψιών αυτών έναντι του 40% που ήταν την περασμένη δεκαετία. Όπως επισημαίνουν ο δρ Χισάμ Μεχάνα και οι συνεργάτες του, οι ασθενείς με σχετιζόμενο με τους ιούς HPVοροφαρυγγικό καρκίνωμα κατά κανόνα είναι νεώτεροι και αναπαραγωγικής ηλικίας απ' ό,τι όσοι αναπτύσσουν αντίστοιχα καρκινώματα εξαιτίας άλλων παραγόντων (όπως το πολύ αλκοόλ και το τσιγάρο).

Για όλους αυτούς τους λόγους, φρονούν πως πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία για το αν χρειάζονται τελικά προστασία και τα αγόρια από τους επικίνδυνους ιούς HPV", καθώς και στήν ιστοσελίδα iatropedia αναγράφονται (http://www.iatropedia.gr/articles/read/2775) τά ακόλουθα: "Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα. Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ". Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική".

Ωφείλομε νά τονίσωμε ότι η ορολογία τών δύο ιστοσελίδων σέ αναφορά μέ την χυδαία πράξη πού περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως τών σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς τό λόγο μέ πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τούς υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τούς υπευθύνους διαχειρήσεως τών πραγμάτων τού κόσμου μας νά αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και τό χρέος τους απέναντι στό ιερό πρόσωπο τού ανθρώπου και στό μέγιστο δώρο τού Θεού, τή ζωή".

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Με αυτόν τον τρόπο κανοναρχεί το ποιμαντικό του χρέος ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Αυτό το θέμα θεωρεί σημαντικό, με αυτό καταπιάνεται. Για την έκρηξη ρατσιστικής βίας που συνταράσσει τη χώρα, ούτε λέξη.

Για αλλόθρησκους που επιβουλεύονται τη χώρα θα ομιλούμε τώρα..

Pheme.gr

1 σχόλιο:

  1. ειναι ελειψη σεβασμου, σοβαροτητας και δειγμα
    περιττης κουταμαρας, ενας μητροπολιτης να τοποθετειτε δημοσιος σχετικα με το θεμα της πεολειχιας !!!
    αν καποιος ασχολειται με καποιο θεμα η ειναι μεγαλος εχθρος η μεγαλος λατρης του θεματος.
    ο θεος να ελεει ολους μας , εν σωματι και εν πνευματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.