Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο - Δεν το σώνει ούτε ο Σαμαράς!

Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα ανενεργά. Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία γειτνιάζουν με άλλα νοσοκομεία και ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Ακόμη, δημιουργούνται...........

Μονά δες Ημερήσιας Λειτουργίας νοσοκομεία της επαρχίας ενοποιούνται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ ενισχύονται οι μονάδες υγείας στις ακριτικές περιοχές. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυϊατρεία του I ΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΣΥ. Στην εισήγηση της Επιτροπής νοσοκομείων προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται τα εξής: Στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός. Πρόκειται για τα νοσοκομεία KAT, Λαϊκό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός Γ.Γεννηματάς Ιπποκράτειο, Ελπίς Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Τα υπόλοιπα 13 νοσοκομεία διασυνδέονται με τα νοσοκομεία-κορμούς σε επίπεδο διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών. Κάποια νοσοκομεία πρόκειται να αλλάξουν χρήση, όπως για παράδειγμα εξετάζεται το ενδεχόμενο n Παμμακάριστος το Γ.N. Πατησίων και η Πολυκλινική να γίνουν Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Ακόμη, αλλάζει το σύστημα των εφημεριών και καθιερώνονται εφημερίες των αιμοδυναμικών κλινικών, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιολογικών περιστατικών. Στην επαρχία δημιουργούνται 28 ομάδες-κορμοί νοσοκομείων. Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία είτε αλλάζουν ταυτότητα είτε λειτουργούν ως παράρτημα του νοσοκομείου-κορμού της περιοχής- πχ. εξωτερικά ιατρεία.

One Day Clinic Κάποια από αυτά μετατρέπονται σε One Day Clinic, δηλαδή σε μονάδα για ιατρικές πράξεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Ορισμένα από τα νοσοκομεία για τα οποία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μία εξειδίκευση στην παροχή των υπηρεσιών, είναι τα εξής Γρεβενών, Μποδοσάκειο, Λάρισας Τρικάλων, Καρδίτσας Λιβαδειάς, Θήβας Κοζάνης Μαμάτσειο, Βενιζέλειο, Κατερίνης, Κυπαρισσίας, Καστοριάς Μεσολογγίου, Χατζηκώστα, Κύμης,Πρέβεζας κλπ.

Κυπαρισσιώτης

10 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ? Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Η ΝΔ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ. ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Ο "Κυπαρισσιώτης" θα είναι κανένας φασιστάκος Σαμαρικός και δεν γράφει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΟΡΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ...
    ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε 8¨49 σου εύχομαι να πάθεις κάτι σοβαρό και στον Δρόμο προς την καλαμάτα να πεθάνεις, γιατί είσαι τόσο βλάξ που δεν περιγράφετε, φαντάζομαι θα έχεις ψηφίσει αρκετές φορές σαν θύμα για να διοριστείς και τώρα σε στεναχωρεί... Φαίνετε και απο την εξαιρετική ορθογραφία πόσο μορφωμένος και αδικημένος είσαι . Ντροπή σου ρε ανεγκέφαλε βλάκα!!!Έχει φάει το παραμύθι και χορέυεις τον χορό του Μπόμπολα που κοιτά να στρέψει τον δημόσιο ενάντιο στον Ιδιωτικό υπάλληλο, τον αγρότη εναντίον του Γεωπόνου και τον Αστυνομικό εναντίον του πυροσβέστη. Στο νοσοκομείο ανθρωπέ μου έχουμε υπεράριθμους διοικητικούς, και παρελκόμενους και ελλειψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΤΡΟΙΚΑ Ο ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΡΕ ΕΞΥΠΝΟΥΛΗ.....ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΑΓΑΛΙΑΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΚΥΠΑΡΙΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ (ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ).ΕΧΕΤΕ ΤΣΑΝΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:40 Λίγο πιο ήπιοι οι χαρακτηρισμοί σου σε παρακαλώ.
    Οτι άποψη μπορεί να έχει ο φίλος που σχολίασε δεν λέμε ποτέ στον άλλον "να πάθεις κάτι σοβαρό και στον Δρόμο προς την καλαμάτα να πεθάνεις, γιατί είσαι τόσο βλάξ..."
    Εσένα θα σου άρεσε να σου πει κάποιος σου εύχομαι να πεθάνεις;
    Για την κακοδιαχείριση στο ανθρώπινο δυναμικό καλό θα ήταν να πέσουν οι ευθύνες στους δυο που κυβέρνησαν και ειδικά στο πράσινο κόμμα που σε λίγο θα είναι απόκομμα. Ήδη είναι στο 6% με συνεχή πτωτική πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποσα περιστατικα η καθε κλινικη βλεπει?
    ποσους αργομισθους τεχν κλπ ποσο δουλευουν για το νοσοκομειο και ποσο για τη παρτη τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ?
    ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΑΛΛΗΔΕΣ ΟΙ ΜΠΑΜΙΟΛΟΓΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι απο μονο του υποβαθμισμενο.δυστυχως,δεν κανει ουτε ουτε για σφηκα να σε εχει τσιμπησει.αχρηστη διοικηση.Ειναι κεντρο υγειας.πως να το κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 9.40

    1) Καταριέσαι κάποιον αντιφρονούντα σχολιαστή
    2) Τον καταριέσαι για τον ίδιο τρόπο σκέψης, που και εσύ χρησιμοποιείς: γιατροί εναντίον διοίκησης νοσοκομείων
    3) Αγνοείς ότι στα πιο προηγμένα υγειονομικά συστήματα, το μάνατζμεντ των νοσοκομείων, είναι πραγματικά σπουδαία και σοβαρή υπόθεση.
    Άσχετα αν στην Ελλαδάρα, τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν όλοι οι άσχετοι με το αντικείμενο και χωρίς να διαθέτουν καν τον κατάλληλο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.
    4)Οι γιατροί επιτελούν ομολογουμένως λειτούργημα, αλλά χρειάζονται και άνθρωποι με μεθοδικότητα να καταρτίζουν σωστούς προϋπολογισμούς και να διαχειρίζονται με αρτιότητα το ανθρώπινο δυναμικό και να οργανώνουν αυστηρά το σύστημα προμηθειών κ.λ.π

    Τα υπόλοιπα τα βλέπω βερεσε...

    Όπως κάποτε ο κομπογιαννιτισμός, ενοχλούσε τους επιστήμονες γιατρούς, έτσι και σήμερα, ας μην κάνουμε τους ξερόλες αναπαράγοντας τον κοινωνικό διχασμό, που στους άλλους κατηγορούμε.

    Και τέλος, καλό θα είναι να υπάρξει και ένα κίνημα ακτιβισμού απέναντι στο καθεστώς με τις επιπρόσθετες παρακλινικές εξετάσεις, τις επανεισαγωγές και το φακελάκι...

    Ο έλεγχος πρέπει να υπάρχει και όχι από κομματικά Δ.Σ, αλλά στα πλαίσια ενός σύγχρονου συστήματος διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.