Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Εξαιρετική εξέλιξη αποτελεί η κίνηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη να ζητήσει την ένταξη στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας , των λιμανιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να υπάρξει συμφωνία γι΄αυτό το σημαντικό ζήτημα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ.Ανωμερίτη.
Είναι γεγονός πως δύο χρόνια τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε μία απαράδεκτη στασιμότητα στον τομέα του τουρισμού , που εξακολουθεί να είναι το δυνατό χαρτί της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Μέχρι σήμερα ουδεμία δράση είχε ενταχθεί σε ............

περιφερειακό σχεδιασμό για τον τουρισμό και οι λίγες δράσεις που έγιναν ήσαν αποσπασματικές και χωρίς βάση στα νέα δεδομένα της διευρυμένης πλέον χωροταξίας.
Η κρίση που έχει πλήξει τη Χώρα μας , αλλά και την Ευρώπη γενικότερα δημιούργησε αρνητικά δεδομένα στην επισκεψιμότητα και την κατανάλωση , με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις, εύκολα προσβάσιμος και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα Πελοποννησιακά λιμάνια θα αντισταθμίσει τις απώλειες, που ελπίζουμε να είναι προσωρινές και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα αλλά και την προβολή του τόπου.

Ιδιαιτέρως θετικό είναι ακόμη το ότι απεφασίσθη η αναβάθμιση των λιμανιών της Πελοποννήσου και των υποστηρικτικών υποδομών τους.
Με τέτοιους στόχους οφείλουμε να βαδίζουμε και έτσι βοηθούμε ουσιαστικά τον τόπο μας.
Φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της συμφωνίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.