Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάστατοι οι περιπτερούχοι στην Τριφυλία από την απελευθέρωση του επαγγέλματος [Ηχητικό]

Αναστάτωση επικρατεί στους περισσότερους περιπτερούχους απο τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμα του Καπνοπώλη.
Μια βόλτα στην περιοχή μας από Κυπαρισσία μέχρι Γαργαλιάνους ήταν αρκετή για να σας μεταφέρουμε την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στους περιπτερούχους για την εξέλιξη την οποία χαρακτηρίζουν ολέθρια για τον κλάδο τους και τάσσονται κατά της εξέλιξης αυτής.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση ..............

περιπτερούχου στα Φιλιατρά ο οποίος όταν ρωτήθηκε γι αυτήν την εξέλιξη μας είπε ότι μέχρι τώρα άτυπα πουλούσαν τσιγάρα πολλοί που δεν έχουν την σχετική άδεια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο μας είναι το ποσοστό κέρδους που έχουμε. Δουλεύουμε για 2 με 2,5% κέρδος. Στην ουσία εισπράττουμε φόρους εμείς μέσω των καπνών για να τους αποδώσουμε στο κράτος.

Για το θέμα απευθύνθηκε συνεργάτης του Φιλιατρά News στον καθ ύλην αρμόδιο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Εταιριών Road kiosk κ. Δούκα Γεώργιο ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά για το Φιλιατρά News είπε ότι πρόκειται για διευκρινιστική γνωμάτευση επάνω σε ισχύοντα νόμο.
Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια απελευθέρωση έτσι όπως την έχουν παρουσιάσει.
Κατήγγειλε τον κ. Ελευσινιώτη για τις μέχρι τώρα πράξεις του και μας είπε ότι το θέμα θα έρθει στην βουλή και θα καταγγελθούν οι ανομίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας απαγορεύει την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη γιατί αντίκειται σε θέματα που αφορούν την Δημόσια υγεία. Γεγονός που δεν έχουν λάβει υπ όψιν τους.
Πουθενά δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση καπνικών προϊόντων. και κατήγγειλε ότι δεν είναι απαίτηση της Τρόϊκας άσχετα αν θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι.

Μας επιβεβαίωσε για τα εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους της τάξης των δυο και δυόμισι τοις εκατό με τα οποία δουλεύει ο κλάδος.
Πουθενά στην παγκόσμια αγορά δεν δουλεύουν με 1, 1,5 και 2,5 με 3%. Παντού δουλεύουν με 8% και άνω. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα το ποσοστό κέρδους είναι στο 13%.

Στο σχετικό ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τον Δούκα τι δήλωσε στο Φιλιατρά News.


5 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ.
    Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΕ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ?
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ.

    ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Δούκας που μίλησε στον συνεργάτη μας είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για το θέμα.
    Είναι φυσικό να αντιδράσουν οι περιπτερούχοι. Και την καλύτερη τοποθέτηση την έκανε ο κ. Δούκας που είναι ο πιο αρμόδιος για το θέμα.
    Τον ευχαριστούμε για την δήλωσε που έκανε για το blog μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω με τους παραπανω.
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.