Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά -ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ και το επανέλαβε σήμερα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη και Σοφίας Σακοράφα για τη μείωση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας των δήμων, λόγω των σκληρών περικοπών.

Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά προωθείται από ............

το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση για την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια.

800 εκατ. ευρώ το «φέσι» των δήμων στους ιδιώτες

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση περιμένει την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες, που σήμερα ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε -μαζί με τη ρύθμιση δανείων- να υπάρξει έμπρακτη ρευστότητα στους δήμους, που θα φθάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Τραγική η κατάσταση στους παιδικούς

Και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση για χιλιάδες γονείς και ανέργους που αναζητούν διέξοδο μέσα από τα προγράμματα αυτεπιστασίας και προέβλεψαν ότι σύντομα αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό. Από την πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε πως εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική, η «φιλομνηνονιακή», την οποία καταγγέλλουν, τότε δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες.

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι σήμερα υπάρχουν σχολεία στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά εκταμιεύθηκε το 50% του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη συντήρηση των σχολείων (από τα 80 εκατομμύρια έχουν απορροφηθεί ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά με τη μαθητιώσα νεολαία θα το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.