Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κυπαρισσία «Λαϊκή Συσπείρωση» και δικηγόροι αντιδρούν στη «Χρυσή Αυγή»

Αντιδράσεις προκαλεί στην Κυπαρισσία η εκδήλωση των εγκαινίων του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία βουλευτών, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ..............

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, κατέθεσε αναφορά στο δήμαρχο, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Αστυνομία και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο είναι και ο ίδιος μέλος, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα βίας από την παρουσία, την Κυριακή, της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και το πανηγύρι.

Μιλώντας σχετικά χθες το απόγευμα στο «Θ», ο κ. Κουκούμης είπε: «Βλέποντας όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, από τη «Χρυσή Αυγή», που κραδαίνοντας λοστούς επιτίθενται εναντίον αλλοδαπών, πράξεις που προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας και τη φιλοξενία μας και ένα ευνομούμενο κράτος, κατέθεσα την αναφορά και ζήτησα να ληφθούν μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα και στην Κυπαρισσία, που θα εκθέσουν και το Δήμο μας και την πόλη μας και θα προσβάλλουν και το πανηγύρι…».

Παράσταση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας έκανε, για το ίδιο θέμα, προχθές και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Σε έγγραφο του Συλλόγου προς την κυρία εισαγγελέα της ζητούν να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και να επιστήσει την προσοχή των Αστυνομικών Αρχών για την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην πόλη και την εμποροπανήγυρη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

1 σχόλιο:


  1. Πανηγύρι Κυπαρισσίας «Ο φόβος φυλάει τα έρμα»!
    Από το 2001 που δημοσιογραφώ στον τοπικό Τύπο, αλλά και όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ποτέ άλλοτε δεν είχα διαπιστώσει και δει να λαμβάνονται τέτοιας έκτασης μέτρα, από τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και την Αστυνομία, για τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού της Κυπαρισσίας!

    Όχι, δεν ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί, κυρίως οι αρμόδιοι του Δήμου, και είπαν «θα εφαρμοστεί απαρεγκλίτως και για όλους η νομιμότητα στο πανηγύρι»! Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή: Ο φόβος φυλάει τα έρμα, που λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία, προερχόμενη από τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, ο οποίος τον θεωρεί (το φόβο) απαραίτητο και βάζει στο στόμα του Χορού την άποψη ότι στην πόλη πρέπει να υπάρχει πάντα ο φόβος της τιμωρίας και του κολασμού των πολιτών για τα αδικήματα τα οποία διαπράττουν.
    Η, δε, θεά Αθηνά, εισάγουσα το θεσμό του Αρείου Πάγου, ...........

    ως ανωτάτου δικαστηρίου, λέγει ότι επάνω εις αυτόν τον βράχο (Πάγον) «... σέβας αστών φόνος τε συγγενής το μη αδικείν σχήσει το τ΄ ήμαρ καί κατ΄ευφρόνην ομώς...». Δηλαδή, ο σεβασμός και ο αδελφός του, ο φόβος, θα συγκρατούν τους πολίτες από την αδικία ημέρα και νύκτα!

    Γιατί η γνωστή λαϊκή παροιμία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο φετινό πανηγύρι της Κυπαρισσίας; Θέλει και ρώτημα; Επειδή, πολύ απλά, απλούστατα, έτυχε να συμπέσουν τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, την Κυριακή, με το πανηγύρι να λειτουργεί! Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, όλες αυτές οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του δημάρχου Τριφυλίας στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού, έγιναν επειδή τυγχάνει την Κυριακή να είναι τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην πόλη, με την παρουσία, βεβαίως, βουλευτών και μελών του κόμματος, μετά και όσα συνέβησαν πρόσφατα σε άλλες πόλεις με εμποροπανηγύρεις!

    Ξέρω πως αυτό που γράφω μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους και ορισμένοι, μάλιστα, θα στραβομουτσουνιάσουν, ακόμη και βρίζοντάς με, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει τόσες συσκέψεις, ποτέ άλλοτε δεν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα, ποτέ άλλοτε δε διεξάγονταν τόσοι έλεγχοι στο πανηγύρι, παρά τις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις νομίμων μικροπωλητών για τους παρανόμους αλλοδαπούς! Ο «φόβος» της παρουσίας της «Χρυσής Αυγής», για τα εγκαίνια του γραφείου του κόμματός τους την Κυριακή, έκανε το Δήμο, τις αρχές και υπηρεσίες να εφαρμόσουν - τηρήσουν στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας τη νομιμότητα, δηλαδή να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους!

    Υ.Γ.: Αριστεροί, δεξιοί, κόκκινοι, μαύροι, μπλε, φούξια, πριν σπεύσετε να ερμηνεύσετε, όπως νομίζετε, όσα γράφω και να με χαρακτηρίσετε, ξαναδιαβάστε τι ακριβώς γράφω, που είναι και η αλήθεια για τη λειτουργία στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας!

    Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.