Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 15:30, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην 12η Τακτική του συνεδρίαση.

Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε όσοι ενδιαφέρεστε σήμερα το μεσημέρι στις 15:30 ΖΩΝΤΑΝΑ μέσα από το Φιλιατρά News καθώς θα έχουμε Player μέσω του οποίου θα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τα πάντα από την συνεδρίαση.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:............

1. Επικύρωση πρακτικών των 1ης και 2ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Προσωρινή φωτοσήμανση λιμένα Κορώνης».

4. Η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια ποικιλίας «Valencia» και της λειτουργίας των Καρτέλ.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: κ.κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Ντία Τζανετέα και Κων/να Νικολάκου.

5. Έγκριση πρότασης αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

6. Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκτέλεση του Υποέργου: Σύμβουλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης κατά την υλοποίηση /Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πράξης: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 04, Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο: «Μελέτη δικτύου άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την περιοχή ΑΝΑΒΑΛΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ¨Κοκκινόβραχος¨ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» στη θέση ¨Σταφίδα¨ της Τ.Κ. Κουτρούφων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Γκαύρου Ηλία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΟΝΥΧΟΜΑΡΜ ΕΠΕ στη θέση ¨Χέρωμα¨ της Τ.Κ. Καρναζέϊκων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ζυγός της Τ.Κ. Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Τουριστικό καταφύγιο Κοκκάλας» του Δήμου Ανατολικής Μάνης του ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο και γεώτρηση για βιομηχανική χρήση» της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΕΒΕ στο 40 ο χλμ της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το έργο με τίτλο: Συντήρηση – Αναβάθμιση αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

16. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Τοπικές βελτιώσεις και τεχνικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας, Τμήμα:Παράκαμψη Αράχωβας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενης μονάδας, για προσθήκη των δραστηριοτήτων
«1. Δευτερογενής προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και
2. Απορρύπανσης και ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο.Ε.» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ4» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

19. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ7» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.