Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Καλλικράτης» παντού Καταργήσεις ή συγχωνεύσεις στρατοπέδων, ΑΕΙ-ΤΕΙ και νοσοκομείων σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο συγχωνεύσεων ή καταργήσεων στρατοπέδων, πανεπιστημιών και νοσοκομείων προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους εντός των επομένων εβδομάδων και εν συνεχεία να τις θέσουν υπ' όψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, ο ..........

πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει με τους υπουργούς Αμυνας Π.Παναγιωτόπουλο, Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο και Υγείας Ανδρ.Λυκουρέντζο, προκειμένου να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγχωνεύσεων, έτσι ώστε οι πρώτες κινήσεις να γίνουν ακόμη και εντός του έτους.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάργηση στρατοπέδων νεοσύλλεκτων, αλλά και στη συγχώνευση στρατοπέδων, ενώ παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο περιορισμού δαπανών εντάσσεται και η απόφαση που θα λάβει -σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας- για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Βασικό κριτήριο για την κατάργηση στρατοπέδων αποτελεί σαφώς η γεωγραφική κατανομή τους, καθώς η ρητή εντολή του κ. Σαμαρά είναι το μέτρο αυτό να μην επηρεάσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Στο πεδίο της Υγείας, εκτός από τις συγχωνεύεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σχεδιάζει και την ιδιωτικοποίηση μονάδων νοσοκομείων, μέσω του προγράμματος των ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κατ' αρχάς 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας. Τα γεωγραφικά κριτήρια θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει περίπου 140 σχολές.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.