Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εφημερία με γιατρό σε ετοιμότητα!

Εφημερία με ένα γιατρό και, μάλιστα, σε ετοιμότητα, χθες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Όπερ σημαίνει, πρακτικά και ουσιαστικά, ότι στο νοσοκομείο εφημέρευε ένας μόνο γιατρός από το σπίτι του! Αυτό μας καταγγέλθηκε από κάτοικο της περιοχής που χρειάστηκε χθες, για πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, να επισκεφτεί το νοσοκομείο.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μομφή για το.............

γιατρό που ήταν γενικός εφημερεύων σε ετοιμότητα. Αναδεικνύει, όμως, πως με την έλλειψη προσωπικού, την άρνηση των κυβερνήσεων να καλύψουν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τη δραστική μείωση των ενεργών εφημεριών (και) στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, έχει ήδη συντελεστεί υποβάθμιση της συγκεκριμένης μονάδας υγείας, που καλύπτει υγειονομικά ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία και τμήμα της γειτονικής Ηλείας.

Μετά από αυτό, πόσο, άραγε, μπορούν να πείσουν οι όποιες απαντήσεις του υπουργού Υγείας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί και ότι δεν κλείνει; Μα, ουδείς έχει πει πως από τη μία μέρα στην άλλη θα μπει «λουκέτο». Όμως, ο σχεδιασμός που προϋπήρχε και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με την περίφημη διασύνδεση - συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, και τον οποίο πιστά και απαρέγκλιτα τηρεί και εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, προβλέπει συγχώνευση - μείωση κλινικών, τμημάτων, κλινών. Άρα, οδηγεί σε διαρκή υποβάθμιση!

Επιπρόσθετα, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου και τη συγχώνευσή του - ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χάνει την αυτοτελή υπόσταση και την οντότητά του. Έτσι, με το νέο οργανισμό - κανονισμό λειτουργίας έρχεται και η συρρίκνωση - υποβάθμιση, που θα οδηγήσουν στην απαξίωση και, νομοτελειακά, στην κατάργησή του με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία, όπως κατ' επανάληψη έχουν σημειώσει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι οποίοι δεν πείθονται από τα λόγια, καθώς οι πράξεις και η εφαρμοζόμενη πολιτική για το νοσοκομείο απέχουν παρασάγγας από λόγια πολιτικών και απαντήσεις υπουργών!

Καλές οι μελέτες, καλές οι βελτιώσεις των κτηριακών εγκαταστάσεων, καλές οι αναδιαρρυθμίσεις, αλλά πρωτίστως πολύ καλύτερες για το Νοσοκομείο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι οι προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες, δυστυχώς, για την κυβέρνηση δεν είναι σε προτεραιότητα!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.