Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Με πλαφόν στο 30% του μισθού η δόση για τα στεγαστικά

Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών θα υποβάλλει στις επόμενες ημέρες τις προτάσεις της στο υπουργείο Ανάπτυξης που θα προβλέπουν επιμήκυνση των δανείων και πλαφόν στη δόση για τα στεγαστικά δάνεια.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει καταλήξει στο πλαίσιο για τη γενική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων.
Ανταποκρινόμενη στο αίτημα όλων των .............

κομμάτων αλλά και στην προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προσανατολίζεται σε μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά από τις υψηλές δόσεις που καταβάλλουν.

Προβλέπεται καταρχήν επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων για 5 ως 10 έτη για όσους δανειολήπτες το επιθυμούν. Προβλέπεται επίσης η μηνιαία δόση των δανείων να μην υπερβαίνει το 30% των οικογενειακών εισοδημάτων του δανειολήπτη. Προυπόθεση αυτών των ευνοικών διατάξεων είναι να εκριθεί η πρόταση από την τρόικα.

Επίσης, ειδική μέριμνα θα προβλέπεται για τους ανέργους, τους δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία ή θα δουν να περικόπτονται περαιτέρω οι αποδοχές τους. Ανάλογες ρυθμίσεις έχει ήδη κάνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ τις εφαρμόζουν κατά περίπτωση και οι εμπορικές τράπεζες.

Η επιμήκυνση κατά 5 ως 10 έτη θα γίνεται με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη και την οικονομική του κατάσταση ενώ ειδική ρύθμιση θα παρουσιαστεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

Η Ενωση Τραπεζών υπογραμμίζει ότι ήδη έχουν ρυθμιστεί πάνω από 600.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με βάση τα στοιχεία για την πραγματική οικονομική δυνατότητα των πελατών των τραπεζών.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.