Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η μασκώτ του Μουντιάλ 2014

Η μασκότ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για ένα αρμαντίλο, σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, το οποίο κρατά μία σημαία της διοργανώτριας χώρας.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και απομένει απλά «βαπτιστεί», κάτι που θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Η επιλογή του αρμαντίλο ως μασκότ προφανώς .............

έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα, κάτι που επισήμανε και ο Ρονάλντο: «Μια από τις βασικές στοχεύσεις του Μουντιάλ θα είναι τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων σε οικολογικά θέματα», τόνισε το «φαινόμενο» και συνέχισε:

«Η μασκότ αυτή θα έχει σημαντικό ρόλο πρεσβευτή της διοργάνωσης τα προσεχή δύο χρόνια και είμαι σίγουρος πως θα εμπνεύσει αρκετούς νεαρούς φιλάθλους στη Βραζιλία και όλο τον κόσμο».

Η μασκότ έχει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, δηλαδή κίτρινο σώμα με πράσινο σορτσάκι και πράσινα μάτια, μπλε κέλυφος στο κεφάλι, ενώ φορά μία άσπρη μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Βραζιλία 2014». Τα τρία υποψήφια ονόματα για τη μασκότ είναι «Αμιζούμπι», «Φουλέκο» και «Ζουζέκο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.