Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πλωτό αιολικό πάρκο στη Νότια Πελοπόννησο

Εκτενή αναφορά στην ίδρυση του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου ............

Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης.

Ακόμα θα δημιουργηθεί στη Νότια Πελοπόννησο για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο, που θα εκμεταλλεύεται την ίδια στιγμή την κυματική ενέργεια, θα έχει δέκα φορές μεγαλύτερη απόδοση και κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά και την πολιτική χρήση του αεροδρομίου Τρίπολης, επιβεβαιώνει έγγραφο της ΥΠΑ που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο ΠΕ.ΣΥ. διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που απαξιώνουν την Περιφέρεια. Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ και «Ελευθερία» αλλιώς μας τα παρουσίαζαν για τα αεροδρόμια προ ημερών. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» που στην πρώτη σελίδα της προβάλλει ακόμη:
● ΑΚΛΟΝΗΤΟ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά τη ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
● ΟΛΟΣ ο διατροφικός πλούτος της Μεσσηνίας εκτίθεται στο πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, όπου χθες βράδυ εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δήμου «Αρτος-Οίνος-Ελαιον».
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νίκα στις «πρωτοβουλίες» Μπένου για το λιμάνι, με αφορμή το Master Plan. Ο δήμαρχος δηλώνει: «Δεν δέχομαι το λιμάνι της Καλαμάτας νεκρή ζώνη».
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα του Δήμου Μεσσήνης σε συναντήσεις του δημάρχου, παρουσία βουλευτών με τους αναπληρωτές υπουργούς Κώστα Τζαβάρα και Σταύρο Καλαφάτη.
● ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Δύο σημαντικές προτάσεις από την ΕΣΕΕ για την εμπορία του σημαντικότερου αγροτικού ελληνικού προϊόντος.
● ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ από τον Γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χαρτογράφησή του και επέκταση της έρευνας για τις φαρμακευτικές ιδιότητές του, η οποία εστιάζει στη Μεσσηνία. (Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση του Κώστα Κοντοθανάση).

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.