Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: «Το λόμπι της δραχμής έχασε αποφασιστικό γύρο» [ VIDEO ]

Σαμαράς: «Το λόμπι της δραχμής έχασε αποφασιστικό γύρο»

- "Έχουμε μπροστά μας τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις" είπε ο πρωθυπουργός
- 40 λεπτά κράτησε η συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια
- "Έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι" είπε στον ΠτΔ
- Αύριο στις 10:00 η νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για να "κλειδώσουν" τα μέτρα

Το γάντι που έριξε νωρίτερα ο Ευάγγελος ............

Βενιζέλος με τη δήλωση περί μονοκομματικού πρωθυπουργού δεν έμεινε για πολλή ώρα... κάτω. Με την πρώτη ευκαιρία, ο Αντώνης Σαμαράς το σήκωσε και απάντησε, έστω κι εμμέσως, στον κυβερνητικό εταίρο του.

Στις δηλώσεις του μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη μάχη που δίνεται και έχει συμφωνηθεί και από τους τρεις αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το μήνυμα ξεκάθαρο και ο αποδέκτης, επίσης.

«Δίνουμε μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δίνουμε μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση και για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας έχουμε συμφωνήσει και υποσχεθεί να κάνουμε: την ανάκαμψη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα νέα παιδιά. Για να έρθει η ώρα της ανάκαμψης», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν έληξε και το «καρφί» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Σαμαρά να λέει πως «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο». Και κατέληξε: «έχουμε δουλειά μπροστά μας, τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις».

«Έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι»

Ακριβώς στις 14:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του προεδρικού Μεγάρου για να γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε σε Βερολίνο και Παρίσι με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, την περασμένη εβδομάδα.

«Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι. Αυτό δε σημαίνει λιγότερο όγκο και ευκολότερη δουλειά. Πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες.

«Μυρίζω αέρα Βερολίνου. Ενδιαφέρον ταξίδι», είπε ο κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.



Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.